Головна - Новини - Виставка робіт харківських митців «Капсула часу» відкрилася у Нью-Йорку

Виставка робіт харківських митців «Капсула часу» відкрилася у Нью-Йорку

Час прочитання: < 1 хв

У нью-йоркській галереї Mriya минулих вихідних відкрилася виставка The Time Capsule — a Golden Record («Капсула часу — Золота платівка»). На ній представлені роботи українських художників та творчих студій, зокрема й декількох із Харкова.

«Люк» розповідає детальніше

Що це за виставка?

До роковин повномасштабного російського вторгнення у Нью-Йорку, США відкрилася виставка «Капсула часу — Золота платівка».

Представлений у галереї Mriya проєкт складається з робіт українських митців та творчих студій, зокрема:

Виставку організував артхаб Rukh за підтримки асоціації «Разом для України». Вона започатковує благодійні ініціативи з фінансової допомоги дружинам і дітям українських героїв, які віддали життя, захищаючи країну від російської агресії.


Читайте також:


Яка ідея та мета виставки?

Організатори з артхабу Rukh презентують сучасне українське мистецтво у Нью-Йорку з 2023 року. З того часу вони провели низку івентів, щоразу перетворюючи відкриття виставок на мистецьке шоу. 

«Капсула часу» запрошує глядачів поринути у філософські роздуми про світло й темряву, життя та смерть, добро та зло. За словами кураторки проєкту Поліни Кузнецової, він є своєрідним «золотим записом досвіду людства, відправленим у нескінченість».

«Яке це задоволення — мати можливість просто відійти своїми думками від цієї планети. Подорожувати часом і простором, де немає ні почуттів, ні болю, ні добра, ні зла — нічого, крім холодної, вічної краси, — пише вона у пресрелізі до виставки. — Ось наш дім на Землі. А наш дім горить. Як ми, люди на Землі, можемо спілкуватися і передавати досвід один одному? Як ми можемо запобігти повторенню нашої історії?».

Поліна Кузнецова — Магічний ландшафт

Олег Калашник — Сітка

Денис Саражин — Чи справжнім було минуле

Олександр Ляпін — Друзі на прогулянці

Михайло Алексеєнко

Костянтин Лизогуб — Шовковиця

Костянтин Зоркін — Герольди 1

Андрій Блудов — Книга рослин

Aza Nizi Maza — Що я бачу

Ave Libertatemaveamor — Споглядання

Антон Алохінссон, ілюстрації артхабу Rukh, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк