Головна - Новини - Знищений росіянами Дергачівський будинок культури відбудують за 77 мільйонів гривень

Знищений росіянами Дергачівський будинок культури відбудують за 77 мільйонів гривень

Час прочитання: 2 хв

Влада Харківської області збирається відновити зруйнований російським обстрілом будинок культури у Дергачах. На це планують витратити понад 77 мільйонів гривень.

«Люк» ділиться подробицями.

Про що йде мова?

Пошкоджений російською ракетою будинок культури у Дергачах збираються відбудувувати. На порталі публічних закупівель Prozorro з’явився відповідний тендер від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Згідно з тендерною  документацією, про перепланування будинку мова не йде. Натомість проєкт передбачає:

  • Відновлення стін, перегородок, перекриттів та каркасу будівлі;
  • Відновлення покриття;
  • Ремонт та утеплення покрівлі;
  • Часткове оздоблення приміщень;
  • Заміна зовнішніх дверей та вікон;
  • Утеплення та опорядження фасадів;
  • Влаштування санвузлів згідно з вимогами державно-будівельних норм щодо інклюзивності будівель і споруд.

Загальна площа ремонтних робіт становить 2280 квадратних метрів. Роботи мають завершитися до 31 грудня 2024 року.

В якому стані будинок зараз?

Російська армія завдала ракетного удару по Дергачівському будинку культури в ніч на 13 травня минулого року. На той момент там знаходився склад та точка видачі гуманітарної допомоги. Поет та музикант Сергій Жадан відреагував того ж дня на цей злочин:

«Росіяни розбомбили будинок культури в Дергачах. Ми з Собаками любили це місце, кілька разів там репетирували, записували там пісні “Дерева” та “Кокаїн”, одного разу виступали на сходах перед будівлею, згадує він у Facebook. 

Ще одне безтямне й агресивне руйнування. Росіяни нищать усе, що трапляється їм під руку. Їм просто заважає все, чим ми живемо, вони нищать усе, що для нас значиме й важливе. А концерт у Дергачах ми обов’язково відіграємо. Після нашої перемоги».

Антон Алохінссон, фото — Сергій Жадан, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк