Головна » Новини » В Україні запустили сайт «Донорська платформа». Чим він корисний?

В Україні запустили сайт «Донорська платформа». Чим він корисний?

Час прочитання: < 1 хв

Український центр трансплант-координації створив сайт «Донорська платформа», на якому можна дізнатись все про здачу крові.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за сайт?

На платформі зібрано інформацію про донорство: що робити перед здачею крові, хто може її здавати, які у цього є переваги тощо.

Крім цього, там є унікальна функція «донорський світлофор», яка дозволяє наочно дізнатись які запаси крові у регіональних центрах. Інформація там постійно оновлюється, а українці можуть ефективніше спланувати свою донацію.

Також автори сайту зібрали життєві історії донорів, де вони розповідають свій шлях та заохочують людей до донації. Кожен охочий може стати амбасадором, заповнивши заявку на сайті. 

krov3

krov2

krov


Читайте також:


Чому це важливо?

Генеральний директор СДУ «Український центр трансплант-координації» Дмитро Коваль розповів, що коли почалось широкомасштабне вторгнення рф, то потреби у крові та її компонентів стала у рази більшою.

«Ми неодноразово бачили в інформаційному просторі, що у тому чи іншому місті, особливо після обстрілів, виникає потреба у крові — пишуть навіть тоді, коли цієї потреби не було. Це пов’язано з тим, що війна гібридна і наш ворог працює й у цій сфері, надаючи недостовірну інформацію. Нам важливо, щоб заготівля донорської крові відбувалась контрольовано,сказав він.

Щоб ресурси донорської крові використовувались ефективно та правильно. Щоб не було спорадичних, спонтанних донацій, коли мотивацією для людей є якась подія. Люди йдуть донатити, але не кожна група крові потрібна саме зараз. Метою платформи є сприяння максимально ефективному і правильному використанню ресурсів центрів крові».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк