Головна - Новини - Мінкульт оголосив переможців виборів до Наглядової ради УКФ

Мінкульт оголосив переможців виборів до Наглядової ради УКФ

Час прочитання: 2 хв

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило переможців інтернет-голосування щодо обрання членів нової Наглядової ради Українського культурного фонду.

«Люк» розповідає детальніше.

Хто переміг?

Ввечері 22 січня т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв провів онлайн-зустріч із представниками закладів культури та громадських організацій, де озвучив переможців голосування.

Від закладів культури переможцями стали:

  • Художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша Олександр Книга (72 голоси);
  • Генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні (Меморіальний комплекс) Юрій Савчук (67 голосів). 

Від громадських організацій перемогли:

  • Директор товариства з обмеженою відповідальністю «ППВ Mepeжi знань» Володимир Воробей (57 голосів); 
  • Голова громадської організації Ukraїner Богдан Логвиненко (56 голосів).

Читайте також:


Що за скандал із голосуванням? 

Кілька днів назад, після реєстрації кандидатів, журналістка Ксенія Білаш в колонці на LB.ua написала, що, за інформацією джерел видання, велика частка голосувальників пов’язана між собою та з Олександром Сусленським — чинним, на той момент, членом ради УКФ. Крім цього, у списку є ГО, які лише номінально стосуються культури та не є відомими в професійних колах.

З аналогічними звинуваченнями в бік Сусленського виступив і Богдан Логвиненко. За його словами, Сусленський «завів» на голосування близько 40 ГО, які могли б підтримувати саме його. 

Крім цього, Логвиненко опублікував скриншоти з Facebook-сторінки Сусленського з сексистськими та фетфобними жартами, а також недавні посилання на публікації про «хороших росіян» та заборонену російську соцмережу «Однокласники». Зазначимо, що після цього Сусленський закрив свою сторінку від переглядів.

В якості рішення Богдан запропонував ГО консолідувати свої сили для підтримки його та Володимира Воробея. В результаті, ситуація набула суспільного розголосу, і Сусленський зняв свою кандидатуру з виборів.

Чим займається Наглядова рада УКФ?

Наглядова рада УКФ — орган, що фактично керує діяльністю «Українського культурного фонду», затверджує стратегічні напрямки розвитку, слідкує за виконанням фінансової політики та рішеннями щодо великих проєктів. 

Рада обирається строком на три роки. До її складу входить дев’ять членів: двох призначає президент України, двох — Мінкульт, двоє представників обираються від культурних установ та двоє — від громадських об’єднань через інтернет-голосування. Потім вони обирають собі голову, який теж стає членом ради. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський.

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк