Головна - Новини - Сусленський зняв свою кандидатуру з виборів до Наглядової ради УКФ

Сусленський зняв свою кандидатуру з виборів до Наглядової ради УКФ

Час прочитання: 2 хв

Член Наглядової ради Українського культурного фонду (НР УКФ) та кандидат до наступної її каденції Олександр Сусленський заявив, що відмовиться від роботи там у разі переобрання.

«Люк» розповідає деталі заяви.

Що сказав Сусленський?

За словами Олександра Сусленського, він та ще один член Наглядової ради УКФ і кандидат на цих виборах Валерій Бітаєв зняли свої кандидатури. 

«Нам сказали, що потрібно було робити [знімати кандидатуру, — «Люк»] до голосування, а коли вже почалось голосування — ви не маєте права знімати. Навіть якщо нас виберуть, я даю слово, що відмовлюся від співпраці з такою Наглядовою радою. Мені там робити нічого», — зазначив Сусленський.

Він сказав, що наразі на кандидатів тиснуть через публікацію списку уповноважених осіб, які голосуватимуть за членів НР від громадської організації та закладів культури. Сусленський назвав це порушенням законодавства України. Хоча, насправді, Закон про УКФ не забороняє публікацію таких списків.

«На них здійснюється тиск, з боку невідомих осіб, представляються журналістами, говорять всякі гадості, погрози. Це не вибори, це фарс. От і все. І я в жодному разі не буду працювати в цій Наглядовій раді», — наголосив Сусленський.

Крім цього, він «добре, але не відмінно» оцінив роботу нинішнього складу НР УКФ та заперечив, що там відбувалося ручне керування. 

«Ніякого ручного керування не було. Ми не знайомі з жодними експертом. До нас доходили проєкти лише більш ніж мільйон гривень. І що називати ручним керуванням? Я навіть технічно не дуже уявляю, як це може бути», — додав він.


Читайте також:


Що не так із Сусленським?

В травні 2021 року Наглядову раду УКФ звинуватили у ручному управлінні, після чого на той момент міністр культури Олександр Ткаченко порекомендував Сусленському та ще одному члену Наглядової ради Ігору Тулузову піти у відставку. Вони проігнорували це і залишились на посадах.

Під час цьогорічного голосування за кандидатів до оновленої НР УКФ стався ще один скандал. Журналісти отримали доступ до списку голосувальників серед ГО і помітили, що близько 40 з них так чи інакше афілійовані з Сусленським. Крім цього, тоді ж всплили скриншоти сексистських та русофільських публікацій у соціальних мережах цього кандидата. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк