Головна - Новини - Ерос та Психея. У Харкові відбудеться розмова з Володимиром Єрмоленком

Ерос та Психея. У Харкові відбудеться розмова з Володимиром Єрмоленком

Час прочитання: < 1 хв

16 лютого у Харкові відбудеться розмова з письменником та філософом Володимиром Єрмоленком про його книгу «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі».

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Про що буде розмова?

Розмова торкатиметься тем еволюції образів Ероса та Психеї, культури та любові, України та Європи, літератури та мистецтва. Модеруватиме зустріч директорка Харківського ЛітМузею Тетяна Пилипчук

Організатори зазначають, що книга Єрмоленка побудована як цикл лекцій — із переліком рекомендованої літератури до кожного розділу. 

«Проте вже від перших сторінок читач збагне, що це чистісінька омана, адже твір сприйматиметься не як академічний текст, а радше як захопливий роман. Ви зустрінетеся з французькими, німецькими, італійськими, британськими, австрійськими, єврейськими та українськими текстами», — пишуть у Харківському ЛітМузеї.

Українські теми у книжці тісно пов’язані з європейськими. Автор дивиться на українських авторок та авторів (Марко Вовчок, Леся Українка, Володимир Винниченко, Юрій Косач) крізь загальноєвропейські теми, а також торкається європейських сюжетів (образ Мазепи в європейській літературі; творчість Захер-Мазоха), які безпосередньо зачіпають український грунт.

Подія відбудеться 16 лютого о 18:30. Локацію повідомлять після реєстрації за цим посиланням


Читайте також:


Хто такий Володимир Єрмоленко?

Володимир Єрмоленко — український філософ, письменник, журналіст. Викладає у Києво-Могилянській академії. Як редактор і перекладач брав участь у проекті видання українською мовою Європейського словника філософій у пʼяти томах. 

З 2020 року разом із Тетяною Огарковою започаткував подкаст Kult, присвячений визначальним історичним епохам та культовим авторам, які вплинули на розвиток літератури й культури. Автор книг «Далекі близькі. Есеї з філософії та літератури», «Ловець океану: Історія Одіссея», «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк