Головна » Новини » Фільм «Євродонбас» вийшов на Takflix. Але поки що тільки для іноземної авдиторії

Фільм «Євродонбас» вийшов на Takflix. Але поки що тільки для іноземної авдиторії

Час прочитання: < 1 хв

Фільм «Євродонбас» Корнія Грицюка вийшов у цифровий прокат на Takflix. Щоправда, поки що тільки для іноземної авдиторії.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про прем’єру?

З 11 липня фільм «Євродонбас» Корнія Грицюка став доступним іноземній авдиторії для перегляду на Takflix.

«Побачити Нью-Йорк. Тільки не той, що ви подумали — а однойменне селище на Донеччині. Знати історію. Ще наприкінці 19 століття європейці заснували перші промислові об’єкти Донбасу, що стали частиною європейської економіки. А згодом прийшла росія і переписала історію», — йдеться в публікації стримінгу.

Фільм містить англійські субтитри і є доступним за посиланням. Незабаром відкриється доступ і для України.


Читайте також:


Що це за фільм?

Документальний фільм-розслідування «Євродонбас» розвінчує радянські міфи та розказує, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейської економіки.

«Донбас знають як індустрійний регіон. Радянська влада роками приписувала собі заслуги за розвиток місцевої промисловості. Але розквіт регіону розпочався задовго до приходу більшовиків, а засновниками місцевої індустрії були німці, бельгійці, британці, французи та американці», — йдеться в описі до фільму.

Команда фільму віднайшла й анімувала ряд унікальних, проте маловідомих архівних матеріалів XIX століття, які показують побут європейців на Донбасі. Експерти, історики та місцеві жителі у фільмі розказують про минуле регіону, яке старанно знищувала та викривляла радянська влада, стираючи з пам’яті людей імена таких європейських підприємців як Джон Г’юз, Ернест Сольве, Генріх Лауде.

В документальному фільмі «Євродонбас» показано іноземну спадщину Маріуполя, Лисичанська, Дружківки, селища Нью-Йорк, які, на жаль, вже не можливо побачити такими, як у фільмі, бо незабаром після зйомок майже всі відзняті об’єкти європейської спадщини були знищені російськими військами.  

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк