Головна - Новини - Зміни у «єВідновленні». Хто тепер може розраховувати на компенсацію?

Зміни у «єВідновленні». Хто тепер може розраховувати на компенсацію?

Час прочитання: < 1 хв

З 1 січня програма «єВідновлення» отримала розширення функцій. Тепер українці, які зробили ремонт у пошкоджених росіянами будинках за власний кошт, можуть претендувати на виплату компенсації від держави.

«Люк» розповідає, як отримати компенсацію.

Що змінилось?

Урядова програма «єВідновлення» створена для виплати компенсацій за майно, пошкоджене росіянами під час повномасштабного вторгнення. Суму компенсації у кожному випадку визначає комісія з представників місцевої влади, правоохоронців та незалежних експертів. 

З 1 січня 2024 року вступив у дію закон №10063. Тепер розраховувати на компенсацію можуть і ті, хто вже відремонтував житло за власний кошт. 


Читайте також:


Як подати заявку?

Механізм подачі заявок такий самий, як і за іншими категоріями програми «єВідновлення»:

  1. Подання заяви через «Дію»;
  2. Розгляд заяви комісією;
  3. Визначення розміру виплати.

Для визначення розміру компенсації комісія вивчає акт первинного огляду пошкодженого житла та чек-лист зі встановленою вартістю будівельних матеріалів та робіт, затверджений Кабміном.

Подати заявку на компенсацію можна за посиланням

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк