Головна - Новини - У «Манівець хабі» відкриється виставка Марії Христенко «Це випадковість»

У «Манівець хабі» відкриється виставка Марії Христенко «Це випадковість»

Час прочитання: < 1 хв

У харківському просторі «Манівець хаб» відкриється виставка колажистки, гравюристки та волонтерки Марії Христенко «Це випадковість».

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за виставка?

На виставці «Це випадковість» представлять роботи, в яких авторка розмірковує про сенс випадковості.

«Може, випадковість — це спосіб впорядкувати те, що неможливо пояснити, процес пошуку гармонії. Можна уявити себе у неосяжному вихрі подій де кожна окрема це ні з чим не повʼязаний фрагмент, можливо, кольорове скельце, можливо, шматочок цигаркового паперу, разом вони складаються в цільну картинку, або ж ні…», — розповідає Марія.


Читайте також:


Як потрапити на виставку?

Виставка повинна була відкритися 24 березня, але через російські обстріли подію перенесли на 30 березня о 17:00. Експозиція триватиме до 21 квітня. Потрапити на неї можна, прийшовши у «Манівець хаб» за адресою проспект Науки, 56.

Вхід — донат від 50 гривень (30% з яких підуть на ЗСУ).

Що таке «Манівець хаб»?

«Манівець хаб» є артпростором, що відкрився у Харкові 9 грудня 2023 року. Його організаторка Настя Бджола та комунікаційна менеджерка Катерина обіцяють проводити у хабі лекції, виставки та музично-поетичні події, паралельно роблячи збори на ЗСУ.

«Це простір, де не толерується російська мова та культура, бо всі ми знаємо, до чого вона призводить, казали вони у коментарі «Люку».  

Ми відкриваємо “Манівець”, бо хочемо створити нетригерний та безпечний простір, в якому буде виключно про нас: про українок та українців. Тому ми запрошуємо відвідувачів приходити та досліджувати нову сучасну українську харківську культуру та забувати вороже».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк