Головна - Новини - Харківський екопарк звинувачують у невиплаті зарплатні співробітницям

Харківський екопарк звинувачують у невиплаті зарплатні співробітницям

Час прочитання: 2 хв

1 жовтня у «Фельдман Екопарку» стартував щорічний «Бал хризантем». Проведення цього коштовного заходу обурило багатьох колишніх співробітниць. Вони звинувачують екопарк у невиплаті зарплатні щонайменше з 2020 року. Проте керівництво закладу це заперечує.

«Люк» ділиться подробицями.

Що відбувається?

Харківський екопарк, що належить депутату ОПЗЖ Олександру Фельдману, звинувачують у заборгованості із виплати зарплатні. Одразу декілька колишніх працівниць обурилось проведенням чергового «Балу хризантем»: жінки нарікають про недоречність таких заходів, коли керівництво екопарку досі не виплатило їм заробітну платню за 2020 рік.

Олена Гаражина керувала в екопарку Театром дітей та тварин — вона створила його разом із донькою Анною Гаражиною та кількома педагогами у 2013 році. З початком коронавірусних обмежень майже всіх робітників відправили у відпустку за свій рахунок. І, хоча з червня 2020 року театр відновив роботу, виплати педагогам припинилися.

«Ще досі не виплатили зарплатню співробітникам театру майже за весь 2020 рік,пише вона у Facebook. — Звільнилися майже усі мої колеги. Іноді доводилося працювати одразу за педагога, режисера, кіпера та двірника. Весь цей час керівництво обіцяло вирішити питання з погашення боргів. Остання розмова з Фельдманом була така: він кричав, обіцяв подати на мене до суду за те, що я його шантажую розголошенням цієї історії, та кинув слухавку, не давши сказати ні слова».

Олена Гаражина (у центрі) з учасниками Театру дітей та тварин

Після публікації Олени у Facebook почали з’являтися й інші дописи від колишніх працівниць, які скаржаться на невиплату зарплатні за кілька років. Ці розповіді можна знайти за гештегом #флешмоб_моя_історія_фельдманекопарк 

Що відповів екопарк?

«Люк» звернувся до медіаслужби екопарку за коментарем. Керівник партнерських проєктів Вадим Воротинський підтвердив, що в екопарку раніше діяв театр, працівникам якого екопарк завинив зарплатню:

«Дійсно, певний час мала місце заборгованість перед окремими співробітниками, яка була викликана суто форс-мажорними обставинами, але наразі всі розрахунки з працівниками проведені, що відображено у фінансовій звітності», — підкреслюється в офіційній відповіді керівництва закладу.

«Фельдман Екопарк» наполягає, що повністю виплатив гроші працівникам ГО «Світ навколо», до якого відносилися працівники театру: 

«Кожен робить свій вибір: хтось рятує і відновлює, а хтось згадує про начебто ”несплачену” частину заробітної платні. Попереду багато роботи, тому ми свідомо не дозволимо втягнути себе у дрібні чвари та більше не будемо коментувати подібні відверті маніпуляції та юридично безпідставні вимоги», — йдеться у документі.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк