Головна - Новини - Війна, театр дій. ЛітМузей анонсував проведення чергової частини фестивалю «П’ятий Харків»

Війна, театр дій. ЛітМузей анонсував проведення чергової частини фестивалю «П’ятий Харків»

Час прочитання: < 1 хв

В межах фестивалю «П’ятий Харків» відбудеться низка дискусій та подій, що стосуються життя театру в умовах війни. Наразі відомо розклад на 6-7 січня.

«Люк» розповідає про захід детальніше.

Що це за фестиваль?

«П’ятий Харків» — це культурна ініціатива, яку у 2016 році започаткували Сергій Жадан та Харківський літературний музей. Назва відсилає до есе Юрія Шевельова «Четвертий Харків», де він розмірковує про чотири образи міста. 

16-17 грудня відбулась основна програма фестивалю 2023 року. Тоді були представлені дискусії про декомунізацію і деколонізацію, концерт та вистава.


Читайте також:


Що планують організатори?

6-7 січня відбудеться новий дводенний фестиваль, основною темою якого стане робота театрів в умовах війни.

«У межах “5 Харкова” ми не вперше підіймаємо тему театру. А як інакше? Адже театр – невід’ємна складова коду міста, його історії, його сьогодення, зрештою нашого буття. Юрій Шевельов, що дарував нам концепт “5 Харкова”, своєю чергою також неодноразово надихався театром», — пишуть в Харківському ЛітМузеї.

Програма на 6 січня виглядає так:

  • 14:00 — презентація книги «Драма Панорама 2023». Дмитро Терновий, Олександр Савчук, Ірина Гарець, Валентина Тужина;
  • 15:30 — розмова «Зупинитися не можна творити. Досвід війни. Погляд митця». Оксана Дмітрієва, Степан Пасічник, Артем Вусик, Вероніка Склярова — модераторка;
  • 17:30 — розмова «Війна. Театр. Повернення». Тетяна Тумасянц, Олексій Кравчук, Валерій Дзех, Кирило Лукаш — модератор;
  • 19:30 — вистава «Янгол і Людина».

7 січня:

  • 15:00 — розмова «Театр поза сценою. Вихід за межі». Ірина Чужинова, Олена Апчел;
  • 17:00 — розмова «Футурологічний концепт театрального Харкова. Запит. Очікування. Перестороги». Вероніка Склярова, Ірина Чужинова, Микола Набока, Яна Партола — модераторка.
  • 19:00 — перформанс «Поміж буденним».

Детальніше про кожен захід можна прочитати за посиланням. Всі події відбудуться в приміщенні ART AREA ДК за адресою вулиця Чернишевська, 13. Слідкувати за наступними анонсами можна на сторінці ЛітМузею в Facebook.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк