Головна - Новини - У Харкові відбудеться показ експериментального фільму «Точка. Зору»

У Харкові відбудеться показ експериментального фільму «Точка. Зору»

Час прочитання: < 1 хв

У харківському просторі ART AREA ДК відбудеться показ фільму «Точка. Зору» та зустріч з його режисерами Вадимом Думешем і Дмитром Могіленцем.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фільм?

«Точка. Зору» — це документальна стрічка, у якій смартфони з камерами подорожують країнами і фіксують сьогодення. Географія кінороботи охоплює Париж, Штутгарт, Київ, Харків та Донецьку область, де відбуваються бойові дії. Калейдоскоп облич і місць переплітається з контекстом війни в Україні.

Експериментальний підхід до зйомки, пропонує досвід перегляду відео одразу з двох камер смартфону. Основним елементом трансляції є відеодиптих — накладення маленького монітора (відео «селфі») на велику проєкцію (відео «точка зору»), що інсценує співвідношення «портрету» і «пейзажу», активно вписуючи людину в середовище, до якого вона належить. 

«Це подвійне звернення до погляду та уваги глядача створює імерсивний досвід перегляду. Історія про залученість та відстороненість стає надзвичайно актуальною в контексті війни в Україні», — йдеться в описі до фільму.


Читайте також:


Як потрапити на подію?

Показ фільму та зустріч з режисерами відбудеться 4 липня о 19:00 в приміщенні ART AREA ДК (вул. Чернишевська, 13).

Вхід — вільний донат.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк