Головна - Новини - На тлі блекауту Food Train приготував для харків’ян 15 тисяч обідів

На тлі блекауту Food Train приготував для харків’ян 15 тисяч обідів

Час прочитання: < 1 хв

Спільний проєкт «Укрзалізниці» та американського бізнесмена Говарда Баффета Food Train приготував для харків’ян 15 тисяч обідів після масованого російського обстрілу 22 березня.

«Люк» розповідає деталі.

Що відбулося?

Після того, як Харків занурився у блекаут через російський обстріл 22 березня, Food Train приїхав до міста, аби підтримати його мешканців.

«Після знеструмлення Харкова внаслідок дій окупантів, команда Food Train відгукнулась на пропозицію ХОВА та приїхала до Харкова. За три дні приготувала для пацієнтів лікарень й переселенців у гуртожитках майже 15 тисяч порцій обідів», — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

До цього команда потягу кілька тижнів готувала обіди для жителів деокупованого Ізюмського району. Там пригощали територіальний центр соціальної допомоги, медиків, поліцейських та усіх охочих жителів району.

Food Train

Food Train

Food Train


Читайте також:


Що таке Food Train?

Food Train — спільний проєкт «Укрзалізниці» та американського бізнесмена Говарда Баффета, запущений у вересні 2023 року.

Потяг, переобладнаний під пересувну кухню, здатен працювати повністю автономно 5-7 діб, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. При цьому для виготовлення такої кількості порцій треба лише 14 кухарів та сім залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда.

Сам поїзд складається з шести вагонів: генераторного з потужністю до 400 кВт і власною заправною станцією, вагона-холодильника, двох вагонів з холодною та гарячою кухнею, вагона для персоналу поїзда і кухарів та багажного вагона на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

В «Укрзалізниці» тоді розповідали, що всі вагони мали капітальний ремонт і повну модернізацію, а сам поїзд пройшов тестування і готовий вирушити в будь-яку точку країни, щоб гарантовано й автономно годувати українців на територіях із серйозними пошкодженнями логістичних та електромереж, газо- й водопостачання. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк