Головна - Новини - На День ЗСУ вийде фільм про оборону Харкова. Де його дивитись

На День ЗСУ вийде фільм про оборону Харкова. Де його дивитись

Час прочитання: < 1 хв

На День Збройних Сил України на телеканалі «2+2» вийде документальний фільм «Форт Харків», який розповість про оборону міста та вдалі спроби запобігти російському бліцкригу.

«Люк» розповідає, що відомо про фільм та де його можна подивитись.

Що це за фільм?

«Форт Харків» — документальний фільм про оборону найбільшого прифронтового міста, яке потерпає від російських ударів з перших днів повномасштабного вторгнення.

У стрічці за допомогою графічних візуалізацій реконструювали ключові події та бої за Харків у 2022 році, під час яких українцям вдалося зупинити наступ РФ і віддіснити ворога за межі міста. 

«Глядачі почують ексклюзивні коментарі захисників, активістів, волонтерів й цивільних про свій внесок в оборону міста, найдраматичніші моменти битв та особисту мотивацію боротися», — розповіли автори фільму.

Фільм створено за підтримки «Українського культурного фонду» (УКФ), режисер — Володимир Сидько.


Читайте також:


Де дивитись фільм?

Прем’єра фільму відбудеться 6 грудня о 21:50 на телеканалі «2+2». 

«У стрічці пояснять, чому найбільш російськомовне, найбільш толерантне до Росії українське місто найдовше страждає від бомбардувань, та водночас проявляє небачений патріотизм і є фортецею, що затримала ворожу навалу зі сходу», — передає слова авторів фільму УКФ. «Люк» не погоджується з вказаною думкою і вважає цей наратив шкідливим.

Антон Малиновський, обкладинка — кадр з трейлеру фільму

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк