Головна - Новини - КП «Харківблагоустрій» купить меблів у приймальні на понад пів мільйона гривень

КП «Харківблагоустрій» купить меблів у приймальні на понад пів мільйона гривень

Час прочитання: < 1 хв

КП «Харківблагоустрій» планує закупити меблів та матеріалів на понад пів мільйона гривень. Обставляти планують приймальні та кухні підприємства.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

КП «Харківблагоустрій» уклало кілька договорів з підприємицею Панфьоровою Тетяною Миколаївною загальною сумою понад 534 тисячі гривень на закупівлю меблів. 

«Усі угоди підписали без проведення торгів, скориставшись спрощеною процедурою, ніби ці товари — на потреби Української визвольної війни», — прокоментували в Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ).


Читайте також:


Що саме хоче закупити «Харківблагоустрій»?

99 885 гривень підприємство витратить на три шафи для одягу. Кожна шафа коштує понад 30 тисяч гривень. Подібні шафи можна придбати за значно нижчими цінами. Наприклад, в інтернеті є пропозиція шафи відповідного розміру за 8115 гривень.

Майже за 100 тисяч гривень підприємство купує чотири шафи під холодильники, фактично по 25 тисяч гривень за кожну. За стійку-ресепшн розміром 1800х1800х1150 мм комунальне підприємство заплатить 46 920 гривень.

Майже 100 тисяч гривень коштуватиме купівля двох кухонь із ДСП розмірами 1550 мм та 2100 мм. Три книжкових шафи у приймальню КП «Харківблагоустрій» придбають по 15 тисяч гривень кожна. Крім того, планується купити ще дві книжкових шафи для документів — за 28 тисяч та 12 тисяч гривень.

Ще майже 90 тисяч гривень підприємство витратить на придбання ламінованого ДСП.

ХАЦ зазначає, що директором КП «Харківблагоустрій» є Валерій Білокудря. У 2020 році він обрався депутатом Харківської облради від партії «Опозиційна платформа — За життя». У травні 2022 року разом з іншими депутатами він вийшов із фракції партії, діяльність якої заборонена в Україні. До цього він обирався до обласної ради від «Партії регіонів».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк