Головна - Новини - «Харківводоканал» закупить газопоршневі установки на 1,76 мільярда гривень

«Харківводоканал» закупить газопоршневі установки на 1,76 мільярда гривень

Час прочитання: < 1 хв

Комунальне підприємство «Харківводоканал» планує закупити газопоршневі установки на 1,76 мільярда гривень.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) розповідає детальніше.

Що сталося?

КП «Харківводоканал» оголосило 13 закупівель на 1,76 млрд грн щодо закупівель газопоршневих установок.

Комунальники хочуть придбати газопоршневих установок сумарною електричною потужністю 43 000 кВт. Аукціони заплановані на 29 липня.

«Потенційні учасники вже скаржаться на дискримінаційні вимоги. Зокрема, питання виникли до обов’язковості підпису виключно кваліфікованим електронним ключем та зазначення інформації щодо введення в експлуатацію обладнання при наданні аналогічного договору», — йдеться в публікації ХАЦ.


Читайте також:


Що цьому передувало?

Газопоршнева електростанція — це система генерації, створена на основі газопоршневого двигуна (ГПД), яка дозволяє перетворити внутрішню енергію палива (газу) на електричну енергію. Можливе отримання двох видів енергії, (тепла й електроенергії) цей процес називають «когенерація».

Через постійні російські обстріли останніх місяців у Харкові склалась складна ситуація з виробленням електроенергії. Так, ТЕЦ-5, що живила місто, повністю зруйнована, а на її відновлення підуть роки.

Розв’язання проблеми полягає у децентралізації системи опалення. Так, у квітні цього року місто отримало шість міні-ТЕЦ, які вироблятимуть енергію для критичної інфраструктури. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк