Головна - Новини - ЗСУ знищили пускові установки С-300/400, які обстрілювали Харків, — ISW

ЗСУ знищили пускові установки С-300/400, які обстрілювали Харків, — ISW

Час прочитання: < 1 хв

Україна знищила російські пускові установки зенітно-ракетного комплексу С-300/400, що знаходились у Бєлгородській області. Окупанти використовували їх для ударів по Харкову.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Після дозволу з боку США бити по російській території американською зброєю, ЗСУ вдарили з HIMARS по комплексу зенітно-ракетного комплексу С-300/400 у Бєлгородській області.

Як повідомили в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), дві пускові установки ЗРК знищені ракетами, а радіолокаційна система пошкоджена уламками. За метаданими знімків встановлено, що установки розташовувались в полі на північ від Бєлгорода, за 60 км від нинішньої лінії фронту — саме в радіусі дії HIMARS.

С-300

С-300


Читайте також:


Чому це важливо?

Росіяни активно використовували модифіковані ракети ЗРК С-300/400 для ударів по Харкову. Цей комплекс здатний стріляти на відстань до 250 км (в залежності від типу машини). 

Крім цього, система виконує і звичайну функцію ППО, тож її знищення може позитивно вплинути на ситуацію на прикордонні з Росією.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський 

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк