Головна - Новини - Українські ІТ-спеціалісти можуть податись на грант для оборонної сфери

Українські ІТ-спеціалісти можуть податись на грант для оборонної сфери

Час прочитання: < 1 хв

Стартував прийом заявок на отримання грантової підтримки від програми Brave1 для українських розробників в оборонній сфері.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про грант?

Defense-tech кластер Brave1 був створений, щоб максимально спростити життя розробників. Спеціалісти можуть отримати військову експертизу, можливості для тестувань, організаційну, інформаційну та фінансову підтримку власних проєктів. Кластер уже видав 189 грантів на 3,3 мільйона доларів. 

«Відтепер суму грантів збільшили до 500 тисяч гривень, 1 та 2 мільйонів гривень. Це означає, що виробники матимуть більше можливостей для розвитку та вдосконалення своїх продуктів. Як результат технологічних рішень на фронті ставатиме більше», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Керівниця defense tech кластеру Brave1 Наталія Кушнерська зазначила, що збільшення грантів «надасть додатковий поштовх розробникам», від чого користь отримає як IT-індустрія, так і Сили безпеки та оборони.


Читайте також:


Хто може податись і на які категорії?

Податися на грант сумою 500 тисяч гривень можуть ті українські спеціалісти, чия розробка пройшла оборонну експертизу та отримала загальну оцінку й оцінку поточного рівня готовності на рівні не менше 4 балів. 

Для отримання мільйона гривень загальна оцінка повинна становити не менше 4 балів, а оцінка поточного рівня готовності розробки — не менше 5 балів. 

Грант на два мільйони гривень зможуть отримати ті виробники, загальна оцінка розробок яких та оцінка поточного рівня готовності становлять не менше 5 балів.

Заповнення та подання заявки відбувається на спеціальному вебпорталі USFplatform.

Отримані кошти можна спрямувати на закупівлю необхідного обладнання та комплектуючих, R&D (науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи) та розвиток свого продукту. 

Кожен розробник, який отримав грантову підтримку, зобов’язаний звітувати про її використання. У разі порушень договору, грантові кошти підлягають поверненню.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк