Головна - Новини - ЮНЕСКО оголосив грант для культурного сектору на 100 тисяч доларів

ЮНЕСКО оголосив грант для культурного сектору на 100 тисяч доларів

Час прочитання: < 1 хв

Міжнародний фонд культурного розмаїття ЮНЕСКО оголосив конкурс проєктів на отримання грантів сумою до 100 тисяч доларів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про грант?

Роботи можуть фокусуватися на наскрізних (культурна політика або стратегія, авторське право тощо) та галузевих напрямках, як-от: аудіовізуальний сектор, дизайн, медіамистецтво, музика, перформативне та візуальне мистецтво, видавництво. 

«Проєкти, які отримують підтримку МФКР, стимулюють структурні зміни у суспільстві завдяки розробці політики та стратегій, що впливають на створення, виробництво, поширення та доступ до розмаїття культурних товарів. Вони можуть зміцнювати педагогічну та організаційну спроможності освітніх, професійно-технічних навчальних закладів у культурному та креативному секторах», — йдеться в описі конкурсу на сайті Мінкульту.

Максимальна сума фінансування — 100 000 доларів США. 


Читайте також:


Хто може подаватись? 

Заявниками можуть бути: 

• державні органи/установи;

• неурядові громадські організації (неприбуткові громадські організації, що діють у сфері культури або супровідних галузях);

• міжнародні неурядові організації (неприбуткові громадські організації, що діють у сфері культури або супровідних галузях та зареєстровані в країнах-учасницях Конвенції про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження 2005 р.).

Період реалізації проєкту має складати від 12 до 24- місяців. Заявку необхідно подати англійською чи французькою мовами до 15 червня 2024 року. Податись можна за посиланням.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк