Головна - Новини - 10 тисяч євро на подію. House of Europe оголосила грант на локальні заходи

10 тисяч євро на подію. House of Europe оголосила грант на локальні заходи

Час прочитання: 2 хв

Програма House of Europe оголосила про опенкол на гранти на локальні події в Україні. Організатори можуть отримати до 10 тисяч євро на реалізацію власних проєктів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про грант?

Грант House of Europe можна отримати на музичний фестиваль, урбаністичну майстерню, медіафорум, книжковий ярмарок чи виставку молодої української фотографії тощо. Один із головних критеріїв — подія має відбуватись поза столицею та Львовом.

«Україна не обмежується Києвом. Україна — це тисячі міст, містечок та сіл. Щоб там навіть під час повномасштабного вторгнення розвивалася культура, запускаємо гранти на локальні події», — йдеться на сайті. 

Кошти можна витратити на гонорари експертам та митцям, оренду приміщення та техніки, подорожі та промо, зарплату команді.


Читайте також:


Хто може податись?

Подаватись можуть громадські організації, які:

  • працюють з культурою або освітою; 
  • вболівають за децентралізацію та прагнуть розвивати культуру поза Києвом та Львовом; 
  • мають перевірену команду, яка зможе організувати масштабну подію.

Для участі потрібні:

  • Заповнена заявка (у якій можна представити команду та розказати про ідею проєкту). 
  • Бюджет, складений у формі.  
  • План події, складений у шаблоні.  
  • Реєстраційні документи: виписка з ЄДР, довідка неприбутковості, статут. 

Як податись на грант?

Щоб податись на грант, необхідно заповнити форму на онлайн-платформі. Потрібно залогінитися, натиснути кнопку «Подати заявку», обрати розділ «Гранти на події» і конкурс «Гранти на локальні події».  

Якщо залишились запитання, можна ознайомитись з FAQ та поставити запитання менеджерам грантів під час прямого ефіру у Facebook 15 травня о 14:00. 

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Вона зосереджена на культурі й креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві, медіа. 

Вони пропонують більш як 20 програм: стипендії, покликані допомогти українським спеціалістам і далі працювати всупереч війні, гранти на персональні проєкти, поїздки на конференції, курси й стажування в ЄС і Великій Британії тощо. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк