Головна - Новини - Netflix та Українська кіноакадемія оголосили опенкол для сценаристів та продюсерів

Netflix та Українська кіноакадемія оголосили опенкол для сценаристів та продюсерів

Час прочитання: < 1 хв

Українська кіноакадемія спільно з Netflix запускають грантову програму для українських кінематографістів. 20 проєктів зможуть отримати по 10 тисяч доларів США.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про програму?

Подаватись на опенкол від Netflix та Української кіноакадемії можуть сценаристи та продюсери, що мають громадянство України і працюють над створенням повнометражного художнього фільму. Вони можуть отримати фінансову допомогу у розмірі 10 тисяч доларів та наставницьку підтримку у вигляді майстер-класів та індивідуальних консультацій щодо написання сценарію, фінансування та маркетингових стратегій для їхніх проєктів. 

«Ініціатива від Netflix “Fund for Creative Equity” є продовженням підтримки української кіно- та телеіндустрії. , йдеться в дописі Української кіноакадемії. — На сьогодні вже 200 фахівців галузі отримали стипендії для реалізації своїх творчих цілей, а навчання та наставництво були запропоновані понад 650 українським кінематографістам, сценаристам, продюсерам та іншим представникам галузі».


Читайте також:


Як взяти участь?

Українські сценаристи та продюсери можуть подати заявки незалежно від їхнього нинішнього місця проживання. Також Українська кіноакадемія сприятиме в перекладі готових сценаріїв англійською мовою, аби проєкти мали вихід на міжнародний кіноринок.

Серед журі проєкти розглядатимуть Крістіна Оберг, Юлія Гебауер, Миколай Покромскі й Магдалена Шведкович.

Ознайомитись з вимогами та подати заявку можна за посиланням до 17 квітня.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк