Головна - Новини - «20 днів у Маріуполі» зібрав рекордні перегляди на українських стримінгах

«20 днів у Маріуполі» зібрав рекордні перегляди на українських стримінгах

Час прочитання: 2 хв

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова став лідером за переглядами на українських стримінгових сервісах за перший вікенд прокату.

«Люк» розповідає детальніше.

Які показники у фільму?

Видання Forbes із посиланням на пресслужби стримінгів опублікувало інформацію щодо переглядів «20 днів у Маріуполі» на українських стримінгах. Команда українського онлайн-стримінгу Takflix заявила, що фільм став абсолютним лідером за кількістю переглядів за весь час існування платформи. Стрічка обійшла «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча та «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан.

У «Київстар ТБ» розповіли, що «20 днів у Маріуполі» теж став рекордсменом за весь час діяльності онлайн-кінотеатру. З 21 по 24 березня стрічка увійшла в десятку фільмів з найбільшою кількістю переглядів серед усього відеоконтенту, який шукали на платформі.

Сервіс Megogo відкрив 21 тисячу доступів до фільму Мстислава Чернова. Таким чином, фільм поставив на платформі рекорд серед документального кіно.

На Volia TV стрічку переглянули близько 18% від загальної кількості користувачів у період з 21 по 23 березня. Як зазначає Forbes, за три дні фільм зібрав уп’ятеро більше переглядів у порівнянні з усіма іншими стрічками стримінгу.


Читайте також:


Що відомо про фільм «20 днів у Маріуполі»?

Стрічка розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні російського вторгнення: обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Окрім Мстислава Чернова, над фільмом «20 днів у Маріуполі» працювала команда інформагентства Associated Press (зокрема, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко) та монтажери найдовшого документального серіалу телерозслідувань FRONTLINE

Прем’єра відбулась 20 січня 2023 року на фестивалі незалежного кіно Sundance в США. Там стрічка отримала приз глядацьких симпатій. Також фільм здобув низку нагород від Міжнародного кінофестивалю у Клівленді (США), DocAviv (Ізраїль), DocEdge (Нова Зеландія), Cinema for Peace (Німеччина), Royal Television Society та Sheffield DocFest 2023 (Велика Британія). У травні творців фільму за їхню роботу нагородили Пулітцерівською премією.

У ніч на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася 96-та церемонія нагородження кінопремією «Оскар». «20 днів у Маріуполі» визнали найкращим документальним фільмом минулого року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк