Головна - Новини - На Харківщині хочуть відремонтувати школу за 16 мільйонів гривень. Вона знаходиться за 10 км від кордону з Росією

На Харківщині хочуть відремонтувати школу за 16 мільйонів гривень. Вона знаходиться за 10 км від кордону з Росією

Час прочитання: < 1 хв

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив торги на ремонт будівлі Писарівської гімназії за понад 16 мільйонів гривень. Село знаходиться за 10 кілометрів від кордону з Росією.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив тендер на ремонт Писарівської гімназії з очікуваною сумою у 16,1 мільйона гривень. Мова йде про ремонт підвальних приміщень школи, які можуть працювати як укриття.

Співробітники Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) зазначають, що село Писарівка розташоване за десять кілометрів від українсько-російського кордону. До початку повномасштабного вторгнення в селі мешкало трохи менше 700 людей, а у Писарівський гімназії навчались 70 дітей. 

Початок аукціону запланований на 5 червня, роботи планують провести до кінця року.


Читайте також:


В чому проблема?

У ХАЦ звернули увагу, що голова громади Віктор Коваленко заявляв про примусову евакуацію дітей з сіл та селищ, що розташовані за кілька кілометрів від Писарівки. 

«Виникає питання щодо доцільності подібних витрат зараз, адже голова громади Віктор Коваленко не виключає, що російська армія може розпочати наступ на Золочівському напрямку. Про імовірний наступ на Золочівщині минулого тижня говорив і начальник ХОВА Олег Синєгубов», — заявили у ХАЦ.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк