Головна - Новини - «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» вийшов у прокат. Де його дивитись?

«Будинок “Слово”. Нескінченний роман» вийшов у прокат. Де його дивитись?

Час прочитання: < 1 хв

В українському прокаті стартував фільм «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» режисера Тараса Томенка.

«Люк» розповідає, де його дивитись у Харкові.

Що відомо про прем’єру?

Події розгортаються у 1927 році, коли за сприяння диктатора Йосипа Сталіна у Харкові збудували кооперативний будинок «Слово» і заселили його найвидатнішими українськими письменниками та культурними діячами. Варто зазначити, що у фільмі є і вигаданий персонаж Володимир Акімов.

Він працює коректором преси та понад усе мріє влитися в когорту провідних письменників. Аби оселитися тут йому дійсно знадобився талант — талант підслуховувати та переповідати все почуте агенту НКВС.

Історична драма «Будинок «Слово». Нескінчений роман» знята Тарасом Томенком за сценарієм, написаним ним спільно з Любов’ю Якимчук. У 2017 році він зняв документальний фільм «Будинок “Слово”», робота над яким надихнула на подальше дослідження епохи та персоналій. Проєкт художнього фільму став одним з переможців конкурсу від Держкіно та отримав державне фінансування, що покрило половину витрат на виробництво.


Читайте також:


Де дивитись фільм?

У Харкові фільм вийшов прокат у «Планеті кіно» та «Мультиплексі». Доступні такі сеанси:

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк