Головна - Новини - Вийшов трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман»

Вийшов трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман»

Час прочитання: 2 хв

Вийшов офіційний трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» Тараса Томенка. Стрічка вийде в український прокат 9 травня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за фільм?

19 березня вийшов трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман». Режисер Тарас Томенко розповідає, що працював над стрічкою понад десяти років. 

«Це драма українських письменників доби “Розстріляного відродження”, яких зібрали під дахом одного будинку в Харкові та змусили працювати на благо системи. Фільм розповідає про те, як комуністичний рай перетворюється на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями, йдеться в описі до трейлеру.

Історія заснована на реальних подіях. Хвильовий, Курбас, Яловий  — ми завжди пам’ятатимемо не тільки їх талановиті твори, але й трагічні долі».

Сценаристами стрічки стали Тарас Томенко і письменниця Любов Якимчук. Оператор-постановник — Михайло Любарський, художник-постановник — Шевкет Сейдаметов, композитор — Алла Загайкевич, продюсери: Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк

Режисером трейлера став співзасновник проєкту «МУР» Олександр Хоменко, який взяв участь у створенні альбому про поетів «Розстріляного відродження» «Ти [Романтика]». Зазначимо, що в альбомі використані звукові фрагменти з фільму.


Читайте також:


Який сюжет фільму?

Події розгортаються у 1927 році, коли за сприяння диктатора Йосипа Сталіна у Харкові збудували кооперативний будинок «Слово» і заселили його найвидатнішими українськими письменниками та культурними діячами. Варто зазначити, що у фільмі є і вигаданий персонаж Володимир Акімов.

«Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму, та не кожен з письменників погоджується оспівувати культ Сталіна, — йдеться в пресрелізі до фільму. — Неочікувано для мешканців будинку “Слово” до них підселяють нікому не відомого молодого письменника Володимира Акімова. Хто він? Ніхто не знає. З його появою в будинку “Слово” починають розгортатися дивні події, про що й досі мовчать його стіни».

Світова прем’єра художнього фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» відбулась на 37-му Варшавському кінофестивалі 2021 року в межах міжнародної конкурсної програми.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк