Головна - Новини - «(Не)помітні історії». У Харкові відкрилась виставка про історії ВПО

«(Не)помітні історії». У Харкові відкрилась виставка про історії ВПО

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відкрилась фотовиставка з історіями внутрішньо-переміщених українців. Побачити її можна у Центрі допомоги врятованим.

«Люк» розповідає про фотопроєкт детальніше.

Що це за проєкт?

«(Не)помітні історії» — фотопроєкт, що розповідає про історії дев’яти людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях.

На світлинах зображені речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою людина пройшла полон у Херсоні тощо.

«У фотопроєкті речі героїв показані крізь туман, щоб нагадати суспільству: за цифрами статистики стоять життя, спогади та мрії людей, яких війна змусила покинути власний дім», — кажуть автори.


Читайте також:


Де дивитись виставку? 

Побачити фотопроєкт можна безплатно в Центрі допомоги врятованим (ЦДВ), що у Харкові знаходиться за адресою: вулиця Сумська, 37. Центр працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00.

Також ця виставка працює в ЦДВ в дев’яти містах: Чернівцях, Полтаві, Одесі, Дніпрі, Кропивницькому, Мукачеві, Києві, Запоріжжі та Львові.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк