Головна - Новини - Евакуація з Харкова не проводиться — у МВС розповіли про новий російський фейк 

Евакуація з Харкова не проводиться — у МВС розповіли про новий російський фейк 

Час прочитання: < 1 хв

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) повідомило про чергову російську дезінформацію, яка шириться соціальними мережами. У ньому начебто від імені ДСНС йдеться про евакуацію населення Харкова. 

«Люк» розповідає детальніше.

Чому евакуація з Харкова — фейк?

МВС України та Центр протидії дезінформації застерігають харківців від чергового російського фейку, який поширюється останні кілька днів. Від імені начебто ДСНС України мешканців закликають виїжджати з міста. Про це 15 травня повідомив офіційний Telegram-канал МВС.

«Ворог розповсюджує фейкові повідомлення нібито від ДСНС України із закликами евакуюватися з Харкова у безпечніше місце, — йдеться у повідомленні. — Насправді це черговий ворожий фейк, мета якого — посіяти панічні настрої серед суспільства. Потреби в евакуації жителів Харкова наразі немає»

photo_2024-05-16_12-57-15

У міністерстві закликають не дати ворогу ввести себе в оману та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Де дізнатися про евакуацію з громад Харківщини?

Хоча евакуація з Харкова як така відсутня, натомість її проводять у окремих прикордонних громадах Харківщини вже кілька тижнів поспіль. Станом на 16 травня працівники Національної поліції допомогли перебратися у безпечне місце вже понад 2500 цивільним мешканцям цих районів. 

З питань евакуації громадяни можуть звертатися на гарячу лінію МВС за номером телефону 0800339291, спецлінію «102» або до найближчих відділень Нацполіції.


Читайте також:


Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, редактура — Олександра Пономаренко

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк