Головна - Новини - Харківський ЛітМузей змагається за The Webby Awards. Допоможемо йому виграти премію!

Харківський ЛітМузей змагається за The Webby Awards. Допоможемо йому виграти премію!

Час прочитання: 2 хв

Віртуальний проєкт Харківського ЛітМузею номінували на онлайн-премію The Webby Awards. Він увійшов до топ-5 у категорії «Мистецтво, культура та події», але потребує голосів користувачів, аби отримати цю нагороду.

«Люк» розповідає, чому це важливо, та як можна проголосувати.

 

Що це за премія?

The Webby Awards (або просто Webbys) — це інтернет-премія, яка щорічно вручається Міжнародною академією цифрових мистецтв і наук (IADAS). Суддями виступають понад три тисячі експертів, новаторів та візіонерів онлайн-сфери. Видання The New York Times навіть називає цю премію «Оскаром від інтернету»

Претенденти на Webbys змагаються у наступних категоріях:

  • веб-сайти та мобільні сайти;
  • відео
  • реклама, медіа та піар;
  • соціальні мережі;
  • подкасти;
  • ігри;
  • метаверс, імерсивні та віртуальні технології;
  • мобільні застосунки та програми.

За що саме змагається ЛітМузей?

В останній з перелічених категорій онлайн-платформа ЛітМузею увійшла до пʼятірки найкращих в розділі «Мистецтво, культура та події» (Apps, dApps and Software — Art, Culture, and Events). Проєкт «Віртуальний ЛітМузей» створювався за підтримки Українського культурного фонду (УКФ). Над ним працювала  менеджерка проєктів Харківського ЛітМузею Лідія Калашникова та команда харківських IT-фахівців під проводом Олексія Булата.

Зараз «Віртуальний ЛітМузей» змагається за місце з-поміж майже 14 тисяч претендентів. Цього року на конкурс Webbys подавали свої проєкти такі гіганти, як HBO, Netflix, Google, Apple TV та інші.

Проєкт музею претендує одразу на дві відзнаки: нагороду Webby та нагороду Webby People’s Voice. Отримання першої визначається рішенням суддів IADAS, а от вже друга цілком залежить від голосів пересічних користувачів Інтернету. 

Як проголосувати за Харківський ЛітМузей?

До кінця голосування залишилося менше 15 днів, тому команда ЛітМузею закликає харків’ян та поціновувачів інтелектуального дозвілля підтримати свій проєкт: 

«Ми дуже просимо приєднатися до голосування та робити репости, адже Харківський ЛітМузей заслуговує на перемогу! А з вашими голосами у нас є всі шанси!», — пишуть представники ЛітМузею в Instagram. 

Процес реєстрації на Webbys займає менше хвилини. Проголосувати за ЛітМузей можна за посиланням: http://bit.ly/40WuUwa

UPD: 21 червня на своїй Instagram-сторінці співробітники ЛітМузею опублікували фото отриманої від Webby відзнаки.

«Тільки подивіться, що ми отримали від The Webby Awards! — написали вони. — Ще раз дякуємо всім, хто нас підтримував».

За підсумками конкурсу, проєкт віртуального музею не став одним з переможців (Winners), які виграли саму нагороду. Натомість він увійшов до списку трьох номінантів (Nominees), які отримали особливу відзнаку від організаторів.

Харківський ЛітМузей отримав особливу відзнаку від The Webby Awards
Харківський ЛітМузей отримав особливу відзнаку від The Webby Awards

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк