Головна - Новини - ЛітМузей запрошує приєднатися до збору книжок для бібліотек Харківщини

ЛітМузей запрошує приєднатися до збору книжок для бібліотек Харківщини

Час прочитання: < 1 хв

Харківський ЛітМузей разом із низкою інших установ оголосив про збір книжок для відновлення обласних бібліотек, які були пошкоджені або зруйновані під час повномасштабного вторгнення Росії.

«Люк» розповідає, як долучитися до збору та які книжки можна принести.

Для чого проводиться збір?

ЛітМузей закликає приєднатися до збору книжок для бібліотек у 20 територіальних громадах Харківської області, що постраждали від російського вторгнення:

«На фото ви бачите пошкоджені окупантами бібліотеки у Золочівській громаді, — пишуть організатори в Instagram. — Навіть маленька посилка на 1-2 книжки — це знак нашої підтримки і цінний внесок у відновлення бібліотечних фондів Харківщини».

Знищені бібліотеки Золочівщини. Джерело: ЛітМузей

Співорганізаторами збору виступили також письменницька правозахисна організація PEN Ukraine, Департамент культури і туризму ХОВА та Харківська обласна універсальна наукова бібліотека.

До початку активних бойових дій на Харківщині працювало 755 бібліотек. Через російські обстріли 30 з них більше не підлягають відновленню, 58 — зруйновані частково, ще 74 — пошкоджені менше. Багато книжок у фондах цих бібліотек були знищені або стали непридатними для читання.

Які книжки приймають і куди надіслати?

До бібліотек приймають тільки нові книжки, українською та англійською мовами. 

Надіслати книжки можна на харківські відділення Нової Пошти №83 та №78 (вантажне). Отримувачка — Тиндик Світлана Василівна, номер телефону: +380501784305. 

Збір триватиме до 1 серпня 2023 року. 

Антон Алохінссон, фото — ЛітМузей, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк