Головна - Новини - Ранкові обстріли Харкова 23 травня: що відомо (оновлено)

Ранкові обстріли Харкова 23 травня: що відомо (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

Ранком 23 травня росіяни завдали близько 10 ударів по Харкову, Золочеву та Люботину. Постраждало комунальне підприємство, типографія та кілька цивільних. Харківська влада також повідомляє про загиблих.

«Люк» розповідає детальніше.

Вранці 23 травня, близько 10:25 російські війська вкотре обстріляли Харків та область. По самому місту завдали близько 10 ударів, від яких постраждала транспортна інфраструктура Харкова та одне з комунальних підприємства, що займається життєзабезпеченням міста. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов у своєму офіційному Telegram-каналі.

За його попередньою інформацією, у місті двоє загиблих та шестеро поранених, місцеперебування ще трьох неможливо встановити через велику пожежу. Дані про кількість постраждалих оновлюються.


Читайте також:


Також очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у своїх соцмережах про щонайменше двох постраждалих у Золочеві та ще двох — у Люботині. Медики вже надали їм допомогу. Він уточнив, що від обстріли у Харкові спричинили пожежу у типографії:

«Окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайним друком. Попередньо — один загиблий, постраждали шість осіб. Є загоряння цеху з папером», — написав він.


UPD 12:10 За словами Синєгубова, армія РФ завдала по Харкову щонайменше 15 ударів. Чотири людини загинули, перебування ще двох встановлюють.

UPD 12:25 Типографією, що зайнялася від обстрілів, стала друкарня, на якій випускається зокрема продукція видавництва Vivat. Його представники повідомили у коментарі «Люку», що наразі під завалами перебуває четверо робітників.

UPD 12:35 за оновленими даними міського голови, вже пʼятеро загиблих і девʼятеро поранених. Синєгубов каже про шість загиблих та одинадцять поранених.

UPD 13:20 «Укрзалізниця» повідомила у своєму Telegram-каналі про обстріли цивільної залізничної інфраструктури Харківщини:

«Наразі маємо підтвердження влучання по декількох наших обʼєктах у місті та області, — зазначено у дописі. — Під час прильотів працівники перебували в укритті. За попередніми даними, шість залізничників зазнали поранень. Їм надана медична допомога. На щастя, без жертв».

UPD 13:30 Національна поліція України повідомила про сім загиблих та шістнадцять поранених внаслідок обстрілів.

UPD 13:40 Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков заявив, що росіяни завдали три удари про Люботину й дванадцять — по Холодногірському та Основ’янському районах Харкова. Зокрема у друкарню поцілили двома ракетами С-300.

Обстріли росіян зруйнували у Харкові типографію та вбили кількох її робітників

Наразі відомо про трьох загиблих жінок та двох чоловіків. Стать ще однієї особи неможливо встановити через скаліченість рештків, пошуково-рятувальна операція досі триває. Прокуратурою розпочато кримінальні провадження за статетю 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

UPD 14:10 гострої реакції на стрес та поранень внаслідок ворожих ракетних ударів по місту Люботин зазнали 8 людей — повідомляє Харківська обласна прокуратура.

UPD 14:20 Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко назвав цифри у сім загиблих та сімнадцять постраждалих у Харкові.

Текст — Антон Алохінссон,  обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк