Головна - Новини - Харківський транспорт позбудеться зайвої реклами, — Ігор Терехов

Харківський транспорт позбудеться зайвої реклами, — Ігор Терехов

Час прочитання: 2 хв

Міський голова Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що з міського громадського транспорту невдовзі зникне вся реклама. Втім, він не зазначив, чи стосується це і станцій метро та зупинок транспорту.

«Люк» розібрався у ситуації.

Що сказав міський голова?

5 вересня харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що реклами у міському транспорті стане менше: 

«Харків позбувся практично всієї реклами у комунальному громадському транспорті, — написав він у своєму Telegram-каналі. — Ту незначну частину оголошень, які досі захаращують вагони метро, трамваї, тролейбуси та автобуси, ми не прибрали тільки тому, що строки дії договорів на їхнє розміщення ще не закінчилися».

Як приклад він навів станцію метро «Історичний музей», стіни якої замість звичної реклами прикрашають дитячі малюнки. Терехов пообіцяв продовжувати цю традицію й надалі. Щоправда, він не уточнив, чи зникнуть рекламні банери з колійних стін.

Зазначимо, що малюнки з’явилися на пілонах «Історичного музею» завдяки студії Aza Nizi Maza навесні 2022 року, коли метрополітен працював як укриття. 

Малюнки створені в метро завдяки студії Aza Nizi Maza
Малюнки, створені в метро завдяки студії Aza Nizi Maza

Якою є позиція метрополітена?

«Люк» звернувся по коментар до прессекретаря Харківського метрополітену Олексія Бітнера, який підтвердив слова мера:

«Наразі у вагонах електропоїздів не розміщуються нові рекламні оголошення і не відбувається брендування станцій метрополітену рекламними сюжетами, — пояснив він. — Є колійні стіни — і там є реклама. Усю точно не приберуть, але та, що була у вагонах, і те, що розміщували на колонах і так далі — її [більше] не планується. Залишки якоїсь такої [реклами] будуть до кінця термінів дії договорів».

«Люк» також зробив запит до міського Департаменту інфраструктури, але він не відповів на дзвінки та електронні листи.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк