Головна - Новини - Театр «Очерет» запрошує на кастинг до студійної трупи 

Театр «Очерет» запрошує на кастинг до студійної трупи 

Час прочитання: < 1 хв

Харківський театр «Очерет» проведе на цих вихідних кастинг до театральної трупи студійного формату. Для участі потрібно завчасно подати заявку та підготувати короткий виступ.

Театр запрошує приєднатися всіх охочих, незалежно від освіти та акторського досвіду. Достатньо мати мотивацію та можливість відвідувати заняття щонайменше раз на тиждень.

«Люк» розповідає подробиці.

Що пропонує театр?

Цих вихідних, 27 та 28 травня, аматорський театр «Очерет» проводитиме кастинг до своєї театральної студії. Такий формат передбачає підготовку молодих акторів та їх поглиблене навчання акторській майстерності в межах сучасних театральних практик.

«Нашою метою є надання мешканцям Харкова можливості творчого розвитку, хобі та плейсу для втілення сценічних мистецьких задумів а також розвиток українського сучасного театру», — зазначили члени трупи у своєму коментарі «Люку».

Що чекає на нових учасників студії?  

Після кастингу конкурсанти, які пройшли відбір, братимуть участь у підготовчих акторських тренінгах. На них вони дізнаються про особливості пластичної акторської майстерності, роботи над персонажем, способи роботи зі сценічним простором та партнером тощо.

В межах студійного навчання на новачків також чекає:

  • Участь в авторських виставах, камерних етюдних заходах, фестивалях, перфомансах тощо.
  • Участь у локальних, всеукраїнських або міжнародних конкурсах, фестивалях, грантах.
  • Мистецькі заняття-тренінги із запрошеними викладачами пластичного перформансу і танців, класичного театрального мистецтва, дикції та міміки.
  • Заняття у мистецькій лабораторії, де можна експериментувати, пізнавати та відкривати себе.

Всі заходи студійної групи безкоштовні. Театр гарантує зручний та гнучкий час занять, що дозволяє поєднувати роботу, навчання та акторську діяльність.

Як потрапити на кастинг?

«Очерет» шукає творчо мотивованих людей, незалежно від досвіду та наявності театральної освіту. Єдине обмеження — конкурсанти мають бути повнолітніми та готовими відвідувати заняття мінімум раз на тиждень.

Щоб вашу кандидатуру розглянули, потрібно заповнити анкету за посиланням. Після її схвалення творчим керівництвом театру, ви отримаєте уривок п’єси, за яким треба підготувати на кастинг короткий етюд. Він може бути класичним, у вигляді пісні або монологу, тілесним чи перформансом. Головне — показати своє бачення, креатив та жагу до мистецтва. 

Точний час та місце проведення кастингу повідомить менеджер після розгляду заявки.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк