Головна - Новини - Харківський театр ляльок гратиме вистави на вулиці через заборону

Харківський театр ляльок гратиме вистави на вулиці через заборону

Час прочитання: < 1 хв

Харківський театр ляльок імені Афанасьєва проводитиме спектаклі у внутрішньому дворі через заборону Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) проводити культурно-мистецькі заходи, де присутні понад 50 глядачів.

«Люк» розповідає деталі.

Що відомо?

Харківський театр ляльок повідомив на своїй Facebook-сторінці, що найближчі спектаклі пройдуть просто неба, у внутрішньому дворі театру:

«У зв’язку з розпорядженням Харківської ОВА ми будемо грати вистави не на сцені, а на вулиці — у внутрішньому дворі театру», — йдеться у повідомленні.

«Всі ми помічаємо, як змінюється останнім часом культура — змінюються й теми, й формати. Інколи важко адаптуватися до умов воєнного часу, але в жодному разі не варто зупинятися».

Які вистави пройдуть просто неба?

6 травня о 16:00 у внутрішньому дворі театру ляльок (площа Конституції, 24) відбудеться прем’єрна вистава режисерки Оксани Дмітрієвої під назвою «Вертеп. Війна. Вірші». Спектакль створили за мотивами віршів Сергія Жадана.

«Приходьте, бо вистава вийшла щемлива й сучасна, та й дощу за прогнозом не буде», — закликають у театрі. 

Також у внутрішньому дворі покажуть вистави «Цяточка», «Казка про трьох поросят», «Майська ніч», «Івасик-Телесик». На кінець травня планують ще одну прем’єру — виставу «Жираф Монс».

Квитки можна придбати в касі театру або за посиланням. Ціна квитків — 100-150 гривень.

Нагадаємо, рішенням Департаменту культури та туризму ХОВА на Харківщині заборонено проведення масових заходів за участі більше ніж 50-ти учасників та глядачів. У адміністрації це пов’язують із воєнним станом.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк