Головна - Новини - ХОВА будує під Харковом підземну школу-укриття

ХОВА будує під Харковом підземну школу-укриття

Час прочитання: < 1 хв

У Пісочинській громаді будують укриття для закладу освіти. Воно розраховане на 500 людей і має витримати пряме влучання ракети С-300. Вартість робіт становить близько 100 мільйонів гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Що саме будується?

У селищі Коротич Харківського району будується підземне укриття для однієї із місцевих шкіл. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов

«Створюємо на Харківщині безпечне освітнє середовище, — розповів він у своєму Telegram-каналі. — Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів».


Читайте також:


Скільки коштуватиме нове укриття?

Очільник ХОВА також пояснив, що нова захисна споруда буде здатна одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів та педагогів із місцевої загальноосвітньої школи. Споруда матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащена автономним джерелом електроенергії та має витримати пряме влучання ракети С-300.

Вартість робіт становить 99,1 мільйона гривень. Усього ж Харківщина отримала  224,6 мільйона гривень державної субвенції на облаштування укриттів. Ця сума передбачає розробку проєктно-кошторисної документації, будівництво, та капітальний ремонт 31 об‘єкта.

Рендер майбутньої школи-укриття у Коротичі

Облаштування фундаменту майбутньої школи-укриття у Коротичі

Заливка фундаменту майбутньої школи-укриття у Коротичі

Антон Алохінссон, фото ХОВА, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк