Головна - Новини - «Захищаємо інтереси дітей». Прокуратура повернула спортшколі землю, яку міськрада раніше віддала під забудову

«Захищаємо інтереси дітей». Прокуратура повернула спортшколі землю, яку міськрада раніше віддала під забудову

Час прочитання: < 1 хв

Харківська прокуратура через суд повернула дитячій спортивній школі землю у центрі міста вартістю понад 82 мільйона гривень. У 2019 році Харківська міська рада виставила на продаж цю ділянку, змінивши її призначення під забудову комерційної нерухомості.

«Люк» розповідає, чому суд прийняв таке рішення

Про яку спортшколу йдеться?

Харківська обласна прокуратура у суді відстояла право дитячого спортивного закладу на володіння земельною ділянкою по вулиці Динамівській.

«Захищаємо інтереси дітей, — йдеться у Telegram-каналі прокуратури. — Завдяки принциповій позиції Харківської обласної прокуратури Східний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким визнано незаконними та скасовано рішення органу місцевого самоврядування».

У повідомленні йдеться про земельну ділянку на вулиці Динамівській. Хоча прокуратура й не вказує її точне розташування, на фото видно будівлі Міської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з водних видів спорту Яни Клочкової (колишній басейн «Піонер»). Ділянка знаходиться майже у центрі міста, поруч із Сумським ринком.

Вартість ділянки становить понад 82 мільйона гривень.

Ділянка знаходиться біля ДЮСШ Яни Клочкової. Фото: Шевченківська окружна прокуратура Харкова

Як проходили судові розгляди?

У 2019 році харківська влада припинила право спортшколи користуватися земельною ділянкою по вулиці Динамівська. Її мали використати під будівництво ринкової інфраструктури. 

У квітні 2021 року Шевченківська окружна прокуратура Харкова подала позов до суду про визнання незаконним та скасування рішення міськради. Підставою стали порушення під час ухвалення цих рішень та зміна призначення землі на не пов’язане зі спортом та освітою.

У листопаді 2022 року прокуратура через суд домоглася повернення землі спортшколі. Забудовник подав апеляцію, проте суд з рештою відхилив його вимоги. 

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк