Головна - Новини - В межах фестивалю KharkivMusicFest заплановані дві оперні прем’єри

В межах фестивалю KharkivMusicFest заплановані дві оперні прем’єри

Час прочитання: 2 хв

У Харкові в межах музичного фестивалю KharkivMusicFest заплановани дві оперні прем’єри. Харків’яни побачать монооперу «Канаркова кантата» Георга Телемана та сюїту «Птахи» Отторіно Респігі за участі колективу ХНАТОБ та «Схід опера».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про прем’єри?

Організатори KharkivMusicFest розповіли, що обидва твори будуть представлені в форматі семістейдж — вистава з мізансценами, танцями, костюмами та оркестром, але без громіздких декорацій.

«Канаркова кантата» — один із найвідоміших творів композитора доби Бароко Георга Телемана. «Канаркова кантата» належить до пізнього періоду творчості композитора. У цьому творі Телеман поєднав інтелект, виразність, французьку методичну пластику і оригінальність задуму. За словами організаторів KharkivMusicFest, для вистави створюється спеціальна декорація — подіум-кімната головної героїні.

Солістка кантати Юлія Антонова виступить у супроводі Симфонічного оркестру ХНАТОБ та колективу «Схід опера». Диригент — заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко, режисер — Армен Калоян.

Другою прем’єрою вечора стане сюїта «Птахи» італійського композитора Отторіно Респігі. Він був видатним дослідником старовинної музики з пристрастю до трохи незрозумілої на початках ХХ століття музики попередніх епох. Ця невелика за обсягом сюїта трансформує п’ять композицій XVII та XVIII століть для клавесина чи лютні у новий чарівний, мерехтливий оркестровий твір зі спеціально створеним відео контентом. 

Виконує сюїту Симфонічний оркестр ХНАТОБ та музиканти «Схід опера», диригент — Юрій Яковенко. 

KharkivMusicFest

Читайте також:


Як потрапити на концерт?

Концерт почнеться 19 травня о 16:00. 

Вхід є безоплатним за попередньою реєстрацією.

Що це за фестиваль? 

KharkivMusicFest — міжнародний фестиваль, який вже сім років збирає на харківській сцені виконавців класичної музики з усього світу. 

Організатором фестивалю виступає фонд громади Харкова «Толока».

«Фестиваль KharkivMusicFest-2024 — це в першу чергу можливість підтримати харків’ян, — розповідає у пресрелізі Сергій Політучий, президент фестивалю та засновник групи компаній «Фактор».

В цих важких умовах, в яких ми знаходимось зараз, вкрай важливо давати якусь надію; надію, що Харків знову стане містом, яким був до війни — культурним центром, у якому відбуваються фестивалі, концерти тощо, куди приїжджають зірки зі світовим ім’ям».

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк