Головна - Новини - У Харкові днями стартує фестиваль KISFF. Публікуємо гід по подіям

У Харкові днями стартує фестиваль KISFF. Публікуємо гід по подіям

Час прочитання: 4 хв

11 квітня у Харкові стартує триденний фестиваль короткого метру KISFF. На фестивалі покажуть актуальний український короткий метр та підбірку локального кіно — історії про Київ та фільми Заходу України.

«Люк» розповідає про події детальніше.

Що відомо про фестиваль?

На глядачів чекає вісім програм, які досліджують теми української ідентичності, існування жінки у патріархальному світі, саморефлексії та боротьби зі стереотипами тощо.  

KISFF у Харкові проходитиме з 11 по 13 квітня у Multiplex Nikolsky та в пресцентрі медіагрупи «Накипіло»

Повна програма фестивалю, квитки та реєстрація на освітні події доступні за посиланням.


Читайте також:


Що буде на фестивалі?

  • Український конкурс

Коли: Блок 1 (12 квітня, 18:10); Блок 2 (13 квітня, 12:10)

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Для тих, кого цікавить погляд збоку на досвід війни.

Про що: Короткий метр, в якому автори рефлексують над тим, як 24 лютого 2022 року докорінно змінило наше життя. «Окупація, війна, вимушена еміграція та прощання з рідним домом, складний процес адаптації до нової реальності, спогади з минулого життя, які наздоганяють, де б ти не був, втрачені речі і та посічена уламками пам’ять, яка болить, як незагоєна рана», — йдеться у пресрелізі.   

  • Переможці KISFF

Коли: 12 квітня, 19:55 

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Для тих, хто вагається у виборі програми, але покладається на смак експертного журі.

Про що: Найкращі фільми фестивалю, які отримали нагороди від журі Міжнародного та Українського конкурсів KISFF. Стрічки у цій програмі доволі різні: тут і про історію дівчинки, яка пережила облогу «Азовсталі», і про дітей, які живуть та граються у військовій казармі Вермахту, що нині слугує табором для біженців, і про досвід окупації Чорнобильської АЕС росіянами, про німецького волонтера, чиї ідеали зіштовхуються з системою, та про вихідця з Сомалі, якого переслідує минуле. 

«Але всі ці фільми об’єднані спільним пошуком відповідей: як бути з травматичним досвідом, як здолати біль і страх, коли пережите нагадує про себе, як зробити так, щоб минулий жах не визначав твоє життя сьогодні?» — пишуть організатори у пресрелізі.

KISFF
  • Comedy Shorts

Коли: 13 квітня, 14:00

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Для тих, хто цінує гумор у всіх його проявах, навіть найнеочікуваніших.

Про що: У цій програмі — бодіпозитивна комедія про жіночу сексуальність і впевненість, кумедно-безглузда короткометражка про бізнес-проєкт, який перетворюється на горор, терапевтична комедія про складнощі стосунків та історія італійського барбера, який вірить у теорії змов та стає одержимим миготінням ліхтарів.   

  • Fluffy Shorts

Коли: 11 квітня, 16:20 

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Для тих, у кого алгоритми соцмереж налаштовані на кумедні (і не тільки) відео з друзями нашими меншими.

Про що: Підглядання за життям ведмедів, мандрівка джунглями у пошуках орангутантів, співіснування з котячими ідентичностями та спостереження за вівцями, які оселились у місці пам’яті. Ця програма пропонує 80 хвилин занурення у короткометражні фільми, що досліджують нерозривний зв’язок людини з тваринами. 

  • FEM*RIOT. Розширюючи межі

Коли: 11 квітня, 18:00 

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Усім, хто хоче подивитись на світ ширше, ніж пропонує патріархальна оптика.

Про що: Бути жінкою досі означає жити у визначених рамках, які диктує суспільство, звикле до патріархату. Фільми з цієї підбірки протестують проти застарілого мислення, не готового приймати зміни, та мовою кіно говорять про жіночий досвід, який заслуговує бути почутим, побаченим та врахованим. 

  • KYIV INDEPENDENT: український короткий метр 90-00-х

Коли: 11 квітня, 19:40 

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Для тих, хто любить поностальгувати, та цікавиться ранніми роботами українських режисерів і режисерок.

Про що: роботи українських режисерів та режисерок, створені, які зараз отримують престижні нагороди та формують обличчя українського кіно у світі. 

Свій перший короткометражний фільм про Київ Ірина Цілик зробила з оператором, який знімав кліпи для німецького індастріал-метал гурту Rammstein. Мирослав Слабошпицький до того, як зірвати джекпот з нагород до «Плем’я», пропрацьовував тематику у короткому метрі і зняв «Глухоту» в інтернаті для людей з порушенням слуху. А Валентин Васянович вправлявся у зніманні документального кіно як ігрового у короткометражній роботі «Проти сонця» про гончара, який кидає все та відправляється на острів ліпити з глини бабу. 

  • Як раніше вже не буде: кіно заходу України

Коли: 13 квітня, 10:20 

Де: Multiplex Nikolsky

Для кого: Дивитись тим, хто хоче вийти за межі своєї «бульбашки» та сформувати ширше уявлення про локальне кіно та українську ідентичність.

Про що: Підбірка короткометражних історій, розказаних режисерами та режисерками з Ужгорода, Львова та Івано-Франківська. В центрі оповіді опиняються найрізноманітніші герої — від жінки, виснаженої материнством, до мера Романа Марцінківа, відомого своїми одіозними висловлюваннями, та бригади швидкої допомоги, яка проходить випробування новорічними святами. 

KISFF

Текст — Анастасія Сидько, обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк