Головна - Новини - У Харкові вперше відбудеться показ програми фестивалю короткого метру KISFF

У Харкові вперше відбудеться показ програми фестивалю короткого метру KISFF

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові вперше відбудеться показ спеціальної програми 12-го Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF). Він пройде з 11 по 13 квітня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про показ?

На фестивалі у Харкові покажуть актуальний український короткий метр та підбірку локального кіно — історії про Київ та фільми Заходу України. Також у програмі — комедійні короткометражні фільми та підбірка історій про зв’язок між людьми і тваринами.

Загалом на глядачів чекає вісім програм, які досліджують теми української ідентичності, існування жінки у патріархальному світі, саморефлексії та боротьби зі стереотипами.  

«Особливої уваги заслуговує блок переможців KISFF, адже це можливість переглянути найкращі фестивальні роботи, які отримали нагороди Національного та Міжнародного конкурсів. Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими режисерами і режисерками фільмів, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами», — розповіли «Люк» організатори фестивалю.

Також в межах програми у Харкові відбудеться освітня панель з лекціями про кіно та роботу індустрії. Зокрема, співзасновниця продюсерської компанії Moon Man Вікторія Хоменко розкаже про створення фільмів в умовах війни, а автор і редактор Skvot Mag Юрій Самусенко розкриє тему кіножурналістики в Україні.


Читайте також:


Як потрапити на події програми?

Основною локацією для показів стане «Мультиплекс» у ТРЦ «Нікольський». Освітні події проходитимуть у пресцентрі медіагрупи «Накипіло» (вул. Мистецтв, 14).

Вартість квитків на покази у «Мультиплексі» — 80 гривень. Вхід на освітні події у пресцентрі «Накипіло» — вільний за умови попередньої реєстрації. 

Зареєструватись на лекції та ознайомитись з розкладом сеансів у Харкові можна на сайті

Що це за фестиваль?

KISFF — фестиваль короткого метру, що проходить щорічно з 2012 року. Фестиваль є незалежною, не державною організацією. Основне завдання фестивалю полягає в просуванні короткометражного кіно.

«Свобода та незалежність, актуальність та оперативність, можливість втілити найбільш божевільні мистецькі ідеї — це те що приваблює нас у короткому метрі, — розповідають організатори. — Таке не побачиш у рафінованих, пройшовши усі етапи бізнес-виробництва, стрічках кінотеатрального репертуару».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк