Головна » Харківський науковець навчав «Харківзеленбуд» обрізати дерева
…

Харківський науковець навчав «Харківзеленбуд» обрізати дерева

Час прочитання: < 1 хв

Харківський науковець-ботанік Юрій Бенгус навчав працівників СКП «Харківзеленбуд» правильно обрізати дерева.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Вчора, 17 вересня, на сторінці «Харківзеленбуда» опублікували допис, де йдеться про те, що працівники підприємства взяли участь у виїзному занятті-практикумі, який їм провів відомий харківський науковець, старший викладач кафедри ботаніки ХНПУ ім. Г. Сковороди Юрій Бенгус.

Під час зустрічі комунальників з біологом на реальних прикладах були розглянуті теми щодо боротьби зі шкідниками та паразитами дерев, принципи догляду за хворими зеленими насадженнями у місті, розширення біорізноманіття Харкова та багато інших.

«Після лекції науковець із залученням спецтехніки підприємства провів для озеленювачів майстер-клас з формування крони дерев у місті. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості проводити подібні заходи на регулярній основі. Наступна зустріч відбудеться найближчим часом», — йдеться в дописі.

Юрій Бенгус

Юрій Бенгус

Юрій Бенгус


Читайте також:


Хто такий Юрій Бенгус?

Юрій Бенгус — викладач кафедри ботаніки. Закінчив ХНУ імені В.Н. Каразіна в 1979 р.(біологічний факультет, кафедра ботаніки). Наукові інтереси пов’язані з вивченням місцевих і інтродукованих видів рослин, їх декоративних форм, зокрема представників родин Poaceae і Pinaceae. 

Окремо вивчає питання охорони рослин, адвентивні рослини і бур’яни, урбанізацію флори Харківщини, різноманіття форм і сортів декоративних рослин. Опублікував понад 60 наукових праць, відібрав і розмножив кілька форм дерев (Сосна звичайна, Сосна горна) і кущів (Вейгела рання) з новими декоративними ознаками, або з швидким ростом.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк