Головна » Новини » МКІП хоче закрити бібліотеки в маленьких селищах. Натомість вони хочуть запровадити бібліобуси

МКІП хоче закрити бібліотеки в маленьких селищах. Натомість вони хочуть запровадити бібліобуси

Час прочитання: < 1 хв

Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) запропонувало закрити бібліотеки в селищах, населення яких складає менше 5000 людей. Натомість вони хочуть запровадити бібліобуси.

«Люк» розповідає детальніше.

Що хочуть змінити?

МКІП запропонувало до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 72». Цим проєктом регулюється процес забезпечення населення публічними бібліотеками.

Серед змін є пропозиція розміщувати бібліотеки в селищах, де проживає більше 5000 людей. Нинішня норма передбачає публічні бібліотеки і в селищах, де населення менше за цю цифру.

Також МКІП пропонує наступне:

  • у період дії воєнного стану бібліотечні послуги можуть надаватися як у звичному режимі, так і у дистанційному або змішаному;
  • якщо бібліотека розміщена на території, де ведуться активні бойові дії, її можуть перемістити на безпечну територію;
  • у населених пунктах, де немає бібліотек, можуть впровадити бібліотечні пункти чи бібліобуси з доступом до інтернету;

Детальніше з таблицею змін можна ознайомитися за посиланням.


Читайте також:


Як взяти участь в обговоренні?

Зауваження і пропозиції до проєкту постанови можна надсилати до 24 липня 2024 року у формі порівняльної таблиці на електронну адресу МКІП: info@mkip.gov.ua.

Відповідальною за проведення консультацій стосовно проєкту постанови є головна спеціалістка відділу формування державної політики Департаменту креативних індустрій та культурних послуг Нестеренко Наталія Вікторівна. Їй можна написати на цю пошту: nesterenko@mkip.gov.ua.


«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке знайомить з культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Ви можете робити свій щомісячний внесок у розвиток харківського медіа через сервіс Buy me a coffee або зробити разовий донат на будь-яку суму.

Разовий платіж
Місячна підписка
100 грн
250 грн
500 грн
Своя сума

Скасувати підписку можна написавши нам на пошту: lyuk.media@gmail.com

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк