Головна - Новини - На Takflix вийшов документальний фільм про Василя Стуса

На Takflix вийшов документальний фільм про Василя Стуса

Час прочитання: < 1 хв

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшла документальна драма «Ваш Василь», що розповідає про життя видатного українського поета Василя Стуса. Стрічка складається зі спогадів його близьких та друзів.

Люк» ділиться подробицями.

Український онлайн-кінотеатр Takflix відкрив для перегляду документальну стрічку «Ваш Василь», знятий Світланою Рудюк та Олександром Авшаровим ще у 2020 році. Фільм розповідає про Василя Стуса, яким його запам’ятали рідні та друзі:

  • Син поета Дмитро Стус;
  • Сестра Василя Стуса Марія;
  • Поет та перекладач Іван Драч;
  • Дисидент Левко Лук’яненко;
  • Правозахисник Василь Овсієнко.

«Василь Стус мріяв займатися літературою, а не політикою; бути відомим поетом, а не дисидентом. Та дії радянських спецслужб та КПРС підштовхнули його до точки неповернення. Як відбувалася така трансформація? Та яким був насправді “Ваш Василь”?», — питаються творці фільму в анотації.

Спогади про Стуса чергуються з уривками його віршів та листів, архівними кадрами та матеріалами судових справ. За професійне та художнє використання цих матеріалів стрічка отримала відзнаку на Київському міжнародному кінофестивалі «Кінолітопис». Музику до фільму написав репер та продюсер Степан Бурбан (Паліндром).

Фільм можна подивитися за посиланням. 50% від вартості кожного квитка Takflix передає кіномитцям, ще 10% — фонду «Повернись живим».

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк