Головна - Новини - Міська рада Лозової виділила 1,5 мільйони гривень на обстеження Палацу культури
…

Міська рада Лозової виділила 1,5 мільйони гривень на обстеження Палацу культури

Час прочитання: < 1 хв

Міський голова м. Лозова Харківської області Сергій Зеленський доручив обстежити місцевий Палац культури, зруйнований російською ракетою у травні минулого року. На це депутати Лозівської міської ради виділили понад 1,5 мільйона гривень.

«Люк» розповідає деталі.

Як планують відбудувати Палац культури у Лозовій?

У Лозівській міській раді виділили понад 1,5 мільйона гривень на виготовлення технічного звіту щодо стану пошкодженої будівлі Палацу культури. 

Обстеження вже проводять, сам документ мають підготувати у травні. За його результатами фахівці визначаться з планом відбудови та візьмуться за розробку проєкту — на це знадобиться приблизно рік. 

«Обов’язково передбачать бомбосховище, приміщення для гуртків, обговорять на скільки глядацьких місць повинна бути концертна зала. Врахують облаштування прилеглої території — площі, фонтану», — йдеться на Facebook-сторінці Лозівської міської териториальної громади. 

Відновлювати будівлю у міській раді планують на гроші Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України, затвердженого Кабінетом міністрів у лютому 2023 року.

Що трапилось із будівлею і в якому стані вона зараз?

20 травня 2022 року російські війська вдарили ракетою по міському Палацу культури у Лозовій. Сталась пожежа. Ракета пошкодила саму будівлю Палацу та багатоповерхівки поруч. Отримали поранення вісім цивільних, серед яких 11-річна дівчинка. 

Лозівський Палац культури збудували у 1977 році. Після капітальної реконструкції, на початку 2022-го він був одним із найбільших палаців у Харківській області — мав велику залу на 1078 місць, містив лекторії, секції, гуртки та спортзал.

Антон Алохінссон, фото — Mumu Ko, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк