Головна - Новини - «Люк» став учасником об’єднання «Вікно Відновлення», щоб якісно висвітлювати відбудову України
…

«Люк» став учасником об’єднання «Вікно Відновлення», щоб якісно висвітлювати відбудову України

Час прочитання: 2 хв

«Люк» долучився до мережі «Вікно відновлення» за результатами опенколу, в якому взяли участь понад 130 учасників. Це дозволить нам якісніше висвітлювати процеси відбудови в Харкові.

Розповідаємо про це детальніше.

Що це за проєкт?

Об’єднання «Вікно Відновлення» (UA Recovery Window MediaNetwork) розпочало роботу в січні 2024 року як ініціатива семи незалежних організацій-співзасновників. Регіональні та всеукраїнські медіа, аналітичні центри об’єдналися для моніторингу і прозорого висвітлення всіх аспектів відбудови України.

Наразі «Вікно Відновлення» — це мережа з понад 70-ти незалежних медіа, громадських організацій та аналітичних центрів. Завдання мережі — якісно й прозоро розповідати про відновлення усіх постраждалих регіонів на єдиній платформі, спільно адвокатувати необхідні зміни. 


Читайте також:


Яка мета проєкту?

«Вікно Відновлення» ставить собі за мету:

  • Контролювати процеси. Викривати корупцію, аналізувати витрати, проводити розслідування.
  • Пояснювати складне просто. Проводити дослідження та перетворювати експертні знання на зрозумілий план дій.
  • Розповідати локальні історії, підсвічувати проблеми як окремих людей, так і цілих регіонів.
  • Посилювати дискурс відновлення. Підкреслювати важливість потужних змін. Надавати можливості для людей та організацій, які їх створюють.

Усі матеріали мережі будуть доступні на окремому сайті-агрегаторі. Крім того, «Вікно Відновлення» допомагатиме в дистрибуції матеріалів на тему відбудови у соціальних мережах. Підписуйтеся на проєкт у Facebook, Instagram та Telegram.

Чому «Люк» вирішив доєднатись?

У серпні 2023 року ЮНЕСКО заявила про пошкодження 274 культурних об’єктів в Україні, зокрема:

  • 117 релігійних споруд;
  • 27 музеїв;
  • 98 будівель, що мають історичну та/або мистецьку цінність;
  • 19 пам’ятників;
  • 12 бібліотек;
  • 1 архів.

При цьому, найбільше пошкоджених культурних об’єктів ЮНЕСКО зафіксувала в Донецькій (78), Харківській (55) та Київській (38) областях.

«Люк» — медіа про Харків. Нам важливо розвивати місто, повертати до нього людей та контролювати прозорість відновлення, надаючи розголосу у випадках корупції. Ми показуємо, як може виглядати Харків майбутнього, пропонуючи діяльне залучення громади замість медійної апатії.

«Люк» пропонує усвідомити місто як спільний простір для життя, на формування якого має впливати кожен член громади, а не просто делегувати це право чиновникам.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк