Головна - Новини - Харківська копірайтерка збирає 730 тисяч гривень на марафоні неймінгу

Харківська копірайтерка збирає 730 тисяч гривень на марафоні неймінгу

Час прочитання: 2 хв

Копірайтерка та авторка рубрики «Ну, наші!» у медіа «Люк» Карина Литвиненко планує зібрати 730 тисяч гривень у межах свого благодійного проєкту. Рівно рік тому Карина запустила марафон українського неймінгу «Іменник», в межах якого щодня публікувала назви для різних галузей бізнесу. Підприємці могли викупити назву, і ці гроші йшли на підтримку Збройних сил України.

«Люк» розповідає, як з’явився цей проєкт, в які фонди Карина планує відправити 730 тисяч гривень від останнього збору та як придбати своєму бізнесу унікальну назву.

Що це за проєкт?

«Іменник» — благодійний марафон українського неймінгу, який стартував 18 жовтня минулого року. Його авторка, Карина Литвиненко, планувала щодня публікувати по одній українській назві, яку власники бізнесу могли б викупити за донат.

За рік Карина опублікувала 365 назв для різних галузей бізнесу: від одягу до будівельних компаній. Усі назви вона попередньо перевіряла на свободу торговельної марки. 

«’’Іменник’’ — можливість для бізнесів отримати назву швидше й дешевше, ніж у рекламній агенції, водночас задонативши всю суму на українську армію. Це особливо корисно, коли немає часу розробляти назву з нуля або немає великого маркетингового бюджету», — коментує Карина Литвиненко. 

Хто долучився до марафону?

За рік з «Іменника» викупили 25 назв — це понад 50 тисяч гривень. Серед тих, хто долучився: мережа супермаркетів «Сільпо» (викупили назву «Диви» для мистецького проєкту з картин у вітринах), фонд Rescue.Now (використав назву «Літокрил» для центрів підтримки дітей, постраждалих від війни), художниця по костюмах Леся Патока й бізнесмен і письменник Гарік Корогодський (придбали назву «Жага» для лімітованої колекції арткодів). 

Серед інших придбаних назв — «Власне», «Салют, сонце», «Вистава», «Юрба» тощо. 

Скільки коштує назва і як її придбати?

Наразі Карина Литвиненко запустила великий збір на 730 тисяч гривень, присвячений завершенню марафону неймінгу. Зібрану суму авторка розподілить між чотирма фондами:

  • 230 тисяч — «Повернись живим»; 
  • 230 тисяч — «Госпітальєри»;
  • 230 тисяч — Shields Ukraine;
  • 40 тисяч — «Коломийський борщ». 

Мінімальний донат за назву — 2000 гривень, хоча, за словами Литвиненко, ринкова ціна нейму в рекламних агенціях може перевищувати $1000. Копірайтерка закликає донатити й просто так, аби зібрати більшу суму на потреби українського війська. 

Як придбати назву?

  1. Обрати на Instagram-сторінці «Іменника» ту назву, яка не позначена словом «SOLD»;
  2. Написати в особисті повідомлення, що хочете купити обране слово;
  3. Скинути донат на Монобанк за посиланням.

Також, після придбання назви, авторка проєкту пропонує знижку 10% на реєстрацію торговельної марки у студії BLACK / WHITE.

Олександра Пономаренко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк