Головна - Новини - ХША запускає магістерську програму, щоб допомогти у відновленні Харкова

ХША запускає магістерську програму, щоб допомогти у відновленні Харкова

Час прочитання: 2 хв

Харківська школа архітектури запускає дворічну магістерську програму. Під час першого року навчання студенти будуть розробляти проєкти відбудови Харкова.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про програму?

Співзасновник ХША, архітектор та митець Олег Дроздов зазначає, що магістерська програма відповідає на запит щодо якісної архітектурної освіти для майбутньої відбудови України.

«Ми усвідомлюємо, що зараз є брак експертів, тому дуже важливо, аби навіть освітній проєкт залишав після себе результати, корисні для громади», — каже Олег Дроздов в інтерв’ю Pragmatika.

Магістерська програма буде корисною для архітекторів та урбаністів, та буде сфокусована на подоланні викликів, у тому числі спричинених агресією Росії. Директором програми став доктор урбаністики та регіональних досліджень Раян Лок, а партнерами виступили численні європейські освітні інституції. 


Читайте також:


Як програма допоможе Харкову?

За словами Дроздова, програма розрахована на два роки. Під час першого студенти працюватимуть над програмою відновлення Харкова. Другий рік буде присвячено відновленню їхніх рідних громад.

«Ми плануємо працювати з масштабом усього міста, досліджуючи окремі шари, як-от водойми, публічні простори, освітні заклади чи індустріальна спадщина. Крім того, наша програма буде сфокусована на побудові відносин з громадою, як моніторити і дізнаватися про виклики сьогодення, про життя, про те, що люди мріють і чим живуть, на що сподіваються, — каже Дроздов.

Одним із технологічних фокусів цієї програми буде вивчення цифрових технологій пов’язаних із реконструкцією та будівництвом: параметричний дизайн, цифрова фабрикація, 3D-принтинг.  Поміркуємо про те, як ми можемо застосовувати їх в умовах реконструкції масового житла часів СРСР та  будівництва сучасного житла». 

Як податись на програму?

Податись на магістерську програму можна на сайті ХША або ж заповнивши форму. Вимоги наступні:

  • Ступінь бакалавра або магістра або його еквівалент у галузі архітектури (бакалавр архітектури або магістр архітектури) або ступінь в галузі ландшафтної архітектури або міського проєктування та містобудування, або інший аналогічний академічний досвід у споріднених сферах та здібності до проєктного мислення і навички проєктування.
  • Резюме.
  •  Портфоліо.
  •  Мотиваційний лист (до двох сторінок).
  •  Два рекомендаційних листи (*для студентів, які подають заявку на стипендію).
  •  Підтвердження рівня володіння англійською мовою (за наявності).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк