Головна - Новини - «Рухливі Наративи». Британська рада та Фонд принца Клауса оголосили опенкол для митців

«Рухливі Наративи». Британська рада та Фонд принца Клауса оголосили опенкол для митців

Час прочитання: < 1 хв

Нідерландський Фонд принца Клауса разом з Британською радою запрошують митців приєднатися до програми, що покликана переглянути історичну спадщину та налагодити зв’язки між сучасними визвольними рухами та їх предтечами.

«Люк» розповідає детальніше, що це за програма і як подати заявку.

Фонд Принца Клауса та Британська рада (British Council) продовжують займатися розвитком освітніх можливостей та культурних зв’язків. Спільно вони оголосили опенкол для митців до участі у програмі Mentorship Award: Moving Narratives. Цей проєкт має переглянути спадщину минулого, кинути виклик наявним євроцентричним дискурсам та поєднати сучасні визвольні рухи у світі з їх історичним корінням.

«Панівні історичні та соціальні наративи, як правило, виключають досвід та історії маргіналізованих спільнот, заглушують критичні голоси та стирають, не помічають або іноді надмірно підкреслюють відмінності», — пишуть організатори програми.

Вони запрошують митців з країн Африки, Азії, Латинської Америки, Карибського регіону та Східної Європи, які мають 7-15 років відповідного художнього досвіду. Учасників залучатимуть до колективного експерименту, обміну ідеями та розробки художніх стратегій. Головна тема: панівні суспільні наративи та нерівність, яку вона створює на основі статі, раси, класової належності чи інших ознак.

Заявки на участь приймаються 10 серпня за посиланням.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк