Головна - Новини - У Харкові хочуть відремонтувати шпиль «Дзеркального струменя» за 1,7 мільйона гривень

У Харкові хочуть відремонтувати шпиль «Дзеркального струменя» за 1,7 мільйона гривень

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові планують відремонтувати шпиль «Дзеркального струменя» за 1,7 мільйона гривень. Журналісти помітили, що роботи вже почались, хоча аукціон досі не завершено.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Комунальне підприємство «Харківзеленбуд» оголосило тендер на 1,77 мільйона гривень на поточний ремонт шпиля «Дзеркального струменя» у сквері Перемога. 

Переможець має зробити опорядження фасаду (розбір зовнішніх риштувань, відбити штукатурку, пошпаклювати фасад мінеральною штукатуркою), загерметизувати вертикальні деформаційні шви та тріщини епоксидною смолою та оновити поверхні арок (шпаклювання, пароізоляція, фарбування). Крім того, звідти мають вивезти 9 тонн будівельного сміття.

Єдиним учасником торгів є ТОВ «КС ДЕВЕЛОПМЕНТ», які запропонували ціну у 1,75 мільйона гривень. І хоч торги ще не завершено (кінцева дата аукціону вказана 10 квітня), роботи, за інформацією «Ґвара Медіа», вже розпочались та тривають з 9 квітня. 


Читайте також:


Як міськрада прокомунікувала цей випадок?

У чаті, де зібрані представники преси та пресслужб виконавчих органів Харкова, журналісти задавали міськраді питання щодо ремонту шпиля, однак, відповіді там так і не отримали. 

Пізніше директор Департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю Юрій Сидоренко опублікував на своїй Facebook-сторінці допис стосовно ситуації.

«Журналісти зараз починають питати — навіщо було розпочинати ремонт візитівки Харкова Дзеркального струменя. Ось фото. Подивіться і самі скажіть — треба, чи ні, чи нехай розвалюється?» — написав він.

При цьому, коментарі до допису закриті, тож відповісти на питання Сидоренка неможливо. За його словами, «Дзеркальний струмінь» постраждав через вібрацію, що утворилась внаслідок прильотів в центрі міста.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк