Головна - Новини - Кабмін виділить додаткові 2,5 мільярдів гривень на відновлення енергосистеми Харківщини

Кабмін виділить додаткові 2,5 мільярдів гривень на відновлення енергосистеми Харківщини

Час прочитання: < 1 хв

Український уряд цього тижня пообіцяв виділити 2,5 мільярдів гривень підтримки Харкову та Харківській області. Ці кошти призначені для відновлення енергосистеми регіону.

«Люк» розповідає детальніше.

13 червня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення 2,5 мільярдів гривень підтримки Харкову та Харківській області. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі:

«Це будуть кошти на відновлення енергосистеми регіону, міста, на встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень та газових генераторів. Тобто це кошти для того, аби взимку жителі Харківщини мали світло та тепло», — розповів керівник уряду.

За словами Шмигаля, виділені 2,5 мільярдів гривень стимулюватимуть децентралізацію української енергосистеми. В основу цього плану покладено два принципи:

  • доступність енергообладнання для людей, ОСББ, громад та бізнесу;
  • спрощення підключення та експлуатації цього енергообладнання.

Читайте також:


Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк