Головна - Новини - Вийшов другий випуск коміксу про канабіс «Містер Травчик»

Вийшов другий випуск коміксу про канабіс «Містер Травчик»

Час прочитання: < 1 хв

Художниця Тамара Сафарова презентувала другий випуск коміксу «Містер Травчик». Місія журналу — позбавити українське суспільство шкідливих стереотипів щодо канабісу.

«Люк» розповідає детальніше.

Що у другому випуску?

Другий випуск коміксу-зіна вийшов 20 квітня — у день, який відзначається як контркультурне свято курців коноплі та наголошує на необхідності політичних реформ у суспільстві щодо канабісу.

В основі коміксу лежать наукові дослідження та власний досвід авторки, який спонукав її досліджувати причини заборони цієї рослини та її вплив на життя і розвиток людини. 

За словами авторки, проєкт підкреслює важливість свободи вибору, захисту соціальних цінностей та рефлексії над наркополітикою України. 

«У сучасних умовах воєнного стану, коли мільйони людей стикаються із ментальними та фізичними розладами, актуальність легалізації медичного канабісу надзвичайно висока. І мене тривожить той факт, що речовини з відомими шкідливими властивостями, такі як нікотин та алкоголь, залишаються широкодоступними, тоді як канабіс — поза законом», — зазначає Тамара.

Зазначимо, що перший випуск коміксу вийшов у вересні 2023 року.

trav

trav2

trav3


Читайте також:


Як придбати комікс?

Другий випуск коміксу можна придбати на Instagram-сторінці Тамари. 

Вартість — 500 гривень, кожен екземпляр пронумерований та підписаний мисткинею.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк