Головна - Новини - Нафта, бардак та трохи вогню — які харківські проєкти отримали фінансову підтримку
…

Нафта, бардак та трохи вогню — які харківські проєкти отримали фінансову підтримку

Час прочитання: 2 хв

У Харкові відбувся пітчинг соціальних проєктів — у підсумку чотири з них отримали дофінансування загальною сумою в 180 тисяч гривень. Загалом організатори планують залучити мільйон гривень від підприємців з міста та області.

«Люк» розповідає детальніше, що це за проєкти та як можна їх підтримати.

Що відбулося?

Тиждень тому, 25 липня, у Харкові пройшов перший пітчинг соціальних проєктів. Чотири з них отримали дофінансування загальною сумою в 180 тисяч гривень, але організатори планують залучити до мільйона гривень від підприємців з Харківщини.

Взяти участь у пітчингу могли вже зареєстровані на платформі проєкти, а також ті, що подавалися вперше. Серед учасників переважали ініціативи у сфері культури, неформальної освіти, допомоги дітям та внутрішнім переселенцям.  

Експертне журі з партнерів, соціальних інвесторів та амбасадорів платформи оцінювало проєкти по п’ятибальній шкалі за такими критеріями, як актуальність, перспективність та спроможність автора реалізувати ідею.

Які проєкти перемогли?

За результатами пітчингу дофінансування отримали чотири з семи проєктів: 

  1. Театр «Нафта» — 90 тисяч гривень: 
  2. Літній табір для підлітків «Трохи вогню в країні Див» — 38 тисяч гривень: 
  3. Кінофестиваль Бардак VII — 30 тисяч гривень:
  4. Освітній курс з мультиплікації «Я — маленький українець» — 22 тисяч гривень.

Решта проєктів не отримала дофінансування, оскільки не набрала необхідних балів. Проте, вони продовжують збори на краудфандинговій платформі, тому їх можна підтримати внеском, перейшови за посиланнями нижче:

Хто організатор пітчингу?

Захід проводила краудфандингова платформа «Моє Місто Харків», яку у 2020 році створила група IT-компаній Netpeak Group. Організатори допомогли реалізувати у Харкові 35 проєктів, залучивши на них понад 4,5 мільйони гривень від понад чотирьох тисяч доброчинців.

Цьогоріч платформа запустила фонд підтримки соціальних проєктів, щоб популяризувати краудфандинг та підтримати найкращі ідеї. Мета фонду — до кінця 2023 року залучити мільйон гривень від підприємців Харківщини на реалізацію соціальних проєктів у місті.

«Для нас дуже важливо в умовах повномасштабного вторгнення бути опорою та підтримкою для волонтерів та організацій, які продовжують допомагати харків’янам, — зазначає у пресрелізі СЕО «Моє Місто» Сергій Лукачко. — Сподіваюсь, це не останній такий пітчинг і фонд соціальних проєктів буде тільки збільшуватися».

 Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк